Ingezonden persbericht


persbericht

Jan smit 's laatste zetje in 2005 plus concrete plannen voor 2006/2007

Het was met recht een stormachtig jaar voor Jan Smit. Veel van zijn dromen kwamen uit en het edelmetaal vloog hem om de oren. Met zijn Reallife soap "Gewoon Jan Smit" wist Jan de Televizierring, de publieksprijs voor het beste televisieprogramma van 2005 binnen te halen. Sinds vandaag mag Jan Smit zich bovendien de bezitter noemen van een gouden DVD voor zijn laatstverschenen DVD "Live Op De Bühne".

Dit kleinood werd hem op 14 december in de Utrechtse Jaarbeurs uitgereikt door niemand minder dan topvoetballer Dirk Kuijt. Deze weet net als Jan wat scoren is, zowel in Oranje als wekelijks bij zijn club Feyenoord. Kuijt, groot fan van Jan Smit, liet hem weten dat menig voetballer, zowel bij Ajax, Feyenoord of PSV zijn muziek draait en dat men ook in Oranje zijn liedjes mee weet te zingen.

Nadat aan Jan dit nieuwe edelmetaal was uitgereikt, tekende Jan ter plekke een contract met Impresariaat Jacques Senf. De impresario kondigde meteen een live concert tour van Jan aan in 2006 en 2007. Tijdens deze tour zal Jan Smit grote zalen aandoen die toegankelijk zijn voor zowel zijn allerjongste alsook voor zijn oudere fans. Deze schreeuwden om een mogelijkheid om hun favoriete zanger ook te kunnen gaan zien. Het leeuwendeel van Jan's optredens de laatste tijd in ons land vonden namelijk plaatst in discotheken en feesttenten waar zij niet of moeilijk binnen komen Zittend genieten van zijn succesnummers is nu dus ook mogelijk en Jan heeft de beste muzikanten in zijn band opgenomen. De vrije voorverkoop voor de concertdata zal maandag 19 december van start gaan bij de Nationale Theaterkassa 0900-9203

Alsof het nog niet genoeg was wist in de Jaarbeurs TROS TV directeur Gerard Baars te melden dat deze omroep aanstaande zaterdag 17 december om 18.59 uur op TV2 een nieuwe aflevering van de Soap "Gewoon Jan Smit"zal uitzenden. In deze gloednieuwe aflevering komen bijzondere en spannende momenten van de laatste tijd uit Jan's drukke bestaan langs. We krijgen beelden te zien van zijn optreden en verblijf in New York en van het winnen van de prestigieuze Televizierring. Maar ook het dagelijkse leven in Volendam bij de familie Smit, waar zusjes Jenny en Monique les in huishouden krijgen van moeder Gerda ontbreekt in deze aflevering niet!

Ten slotte kunnen we de eigenlijke reden van de komst van Jan naar de Jaarbeurshallen niet onvermeld laten. Want hoewel hij midden in zijn Duitse kersttour zit wist Jan tijd vrij te maken om per privé-jet naar Lelystad Airport te vliegen om vervolgens met gezwinde spoed naar Utrecht af te reizen. Immers al sinds 8 jaar is Jan in december trouw op het grote "Maak Een Droom Waar" concert van de Stichting Welzijn Gehandicapten Nederland aanwezig om voor 14.000 gehandicapten op te treden. Na afloop van dit hartverwarmende concert spoedde hij zich weer naar de luchthaven, om nog op tijd in Duitsland te kunnen aankomen voor zijn aandeel in de kersttour. Onderweg kreeg hij nog net mee dat zijn single "Laura" in de Belgische Ultratop 50 naar de elfde plek is steeg.

Op naar 2006!