Ingezonden persbericht



---

Aandacht voor historisch erfgoed in Liesbospark

Het Liesbospark is een plek in Utrecht-Zuid met een rijke geschiedenis. Om daar meer aandacht aan te geven wordt op woensdag 14 december om 20.00 uur een informatiebord onthuld bij het pad naast speeltuin de Kameleon.

Het huidige Liesbospark ontleent zijn naam aan de voormalige buitenplaats en steenbakkerij De Liesbosch. Maar al voor de aanleg van deze buitenplaats werd dit gebied 'Liesbosch' genoemd vanwege de drassige grond waar 'lies en bies' groeide. Van de buitenplaats is vandaag de dag niets meer te zien. Wel is een deel van de oude steenfabriek bewaard gebleven; het enige zichtbare overblijfsel van de vele steen- en pannenbakkerijen die langs de Vaartsche Rijn hebben gestaan.

Toen en nu
Vertegenwoordigers van de huidige gebruikers van het Liesbospark en de initiatiefnemers de Historische Kring Hoograven-Tolsteeg zullen gezamenlijk het informatiebord onthullen,. Tegenwoordig biedt het Liesbospark onderdak aan korfbalvereniging HKC, Scouting Wilhelminagroep Zeeverkenners, de roeiverengingen van de Driewerf, VV Hoograven, speeltuin De Kameleon en de speeltuin De Kameleon. Het afgelopen jaar is het Liesbospark opnieuw ingericht, waarbij de speeltuin is verplaatst en er een nieuw voetbalveld is aangelegd. De Historische Kring Hoograven-Tolsteeg heeft meegewerkt aan een ontwerp voor de herinrichting waarbij ook de aandacht was voor het historisch erfgoed in dit gebied.


---



Ingezonden persbericht