Ingezonden persbericht


Society for International Development - afdeling Nederland

P E R S B E R I C H T

WERKEN AAN DEMOCRATIE IN DE ANDES

SID-Lezing van Latijns-Amerika-expert Joan Prats

Den Haag, 9 december 2005

Hoe staat het met de democratie in Latijns-Amerika en vooral in de landen van de Andes? Die vraag staat aanstaande woensdag centraal in een lezing van prof. Joan Prats voor de Nederlandse afdeling van de Society for International Development (SID). Prats is een vooraanstaande Latijns-Amerika-expert en directeur van een denktank voor internationale samenwerking in Barcelona.

Datum: woensdag 14 december 2005: Lokatie: Universiteit Utrecht, Janskerkhof 15a, zaal 004; tijd: 16.00u.

Prats schetst in zijn lezing eerst de algemene stand van zaken van democratie en goed bestuur in Latijns-Amerika. Daarna zal hij specifiek ingaan op de situatie in Bolivia, Paraguay en Ecuador. In die landen heeft hij de laatste jaren met zijn organisatie concrete ervaring opgedaan. Hij gaat in op de samenhang tussen maatschappelijke ongelijkheid, ontwikkeling en democratie. Ook zal hij aangeven wat in die landen werkt als het gaat om goed bestuur, wat niet en op de noodzaak van en de perspectieven voor nieuw politiek leiderschap.

Joan Prats is directeur van het Instituto Internacional de Gobernabilidad de Catalunya (IIGC) in Barcelona. Het IIGC verzorgt onderzoek en onderwijs op het terrein van goed bestuur en voert programma s uit in verschillende Mediterrane landen en Latijns-Amerika. Prats was onder meer lid van het Catalaanse parlement en lid van de Spaane senaat voor de Socialistische Partij.

De lezing van Joan Prats is onderdeel van de serie Governance and Democracy in Latin America die SID-Nederland samen met de Universiteit Utrecht organiseert.

Praktische informatie

Datum: Woensdag 14 december 2005

Tijd: 16.00 - 17.30 (gevolgd door een borrel); zaal open vanaf 15.30 uur

Plaats: Universiteit Utrecht, Faculteit Rechten, Janskerkhof 15a, zaal 004

Voertaal: Engels

Contact: Rolf Wijnstra, SID-Nederland 06 41043448