Gemeente Den Haag

december 2005
ELF PROJECTEN KRIJGEN GULDEN KLINKER (12 december)

Op woensdag 14 december reikt wethouder Wilbert Stolte (Stadsbeheer) elf Gulden Klinker-waardecheques uit. Zes nieuwe projecten worden genomineerd en kunnen volgend jaar een waardecheque en een Gulden Klinker ontvangen. De feestelijke bijeenkomst vindt woensdag plaats om 16.30 uur op het Politiek Terras in het stadhuis aan het Spui 70.

Wie krijgt de Gulden Klinker?
Veel Hagenaars steken zelf de handen uit de mouwen om de buurt schoon, veilig en gezellig te maken. Zulke mensen zijn goud waard, vindt de gemeente Den Haag. Daarom is de Gulden Klinker ingesteld. Alle mensen die samen iets doen om hun leefomgeving leefbaarder te maken, of dat nou buurtbewoners, winkeliers of scholieren zijn, kunnen een Gulden Klinker verdienen.

Zes nominaties
De winnaars van de Gulden Klinker ontvangen ieder een waardebon van
1.300 euro die zij bijvoorbeeld kunnen gebruiken voor de organisatie van een buurtfeest of de aanschaf van speeltoestellen. Zij krijgen daarnaast ook een echte 'Gulden Klinker' in hun straat of plein. De zes nieuwe groepen worden genomineerd en moeten minimaal één jaar lang activiteiten verrichten om de leefbaarheid in hun straat of plein te vergroten. Als dit lukt worden zij volgend jaar beloond met een Gulden Klinker.