Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

14 december 2005 Groningen

Elco van der Wilt nieuwe lijsttrekker D66 Groningen stad

Dinsdag hebben de leden van D66 Groningen Elco van der Wilt (31) verkozen tot hun nieuwe lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart. Hij is degene die het verkiezingsprogramma 'Ruimte voor Groningers' aan de man en vrouw gaat brengen. D66 Groningen pleit daarin voor een sociale stad, waar niemand achterblijft en meer ruimte is voor eigen initiatief van haar inwoners.

Elco van der Wilt is op dit moment fractiemedewerker van D66, fotograaf en cultureel ondernemer. Hij was onder andere verantwoordelijk voor het terugbrengen naar Groningen van de World Press Photo tentoonstelling en werkte mee aan het festival Dichters in de Prinsentuin editie 2003. Met het cultuur-educatieproject 'Beelden in Groningen' werd hij genomineerd voor de Koppy Copy prijs 2005. Sinds 2004 is Van der Wilt woordvoerder in de raadscommissie Onderwijs en Cultuur.

Elco van der Wilt zou graag zien dat eigen initiatief van inwoners van Groningen meer wordt beloond. "Waar ondernemers of vrijwilligers zich inspannen om een bijdrage te leveren aan de stad, moeten ze niet tegen regeltjes oplopen of een overheid die traag of bureaucratisch reageert. Vandaar de titel voor ons verkiezingsprogramma: Ruimte voor Groningers." Van der Wilt pleit er verder voor dat startende ondernemers worden vrijgesteld van lokale heffingen. Ook wil hij dat de gemeente verenigingen en andere vrijwilligersorganisaties ondersteunt door middel van administratieve en organisatorische dienstverlening.

Van der Wilt over D66: "Als geen andere partij weet D66 passie voor vrijheid te combineren met zorg en aandacht voor mensen die dat nodig hebben. Door die uitgesproken combinatie van het liberale en het sociale is D66 mijn partij. Het huidige beleid van het kabinet om mensen meer verantwoordelijk te maken voor eigen werk en inkomen, vind ik goed, maar tegelijkertijd moet de gemeente kansen blijven bieden aan mensen die dat niet zelfstandig kunnen. De afgelopen vier jaar heeft dit gemeentebestuur haar sociale gezicht verloren, is duurzaamheid van de agenda verdwenen en laat het kansen schieten voor economische ontwikkeling. Ik vind het belangrijk dat niemand achterblijft in deze stad."

Nummer 2 op de lijst is Ben Emans (58), universitair hoofddocent bedrijfskunde aan de RuG. Nummer 3 is Dorien Rookmaker (41), financieel adviseur. Nummer 4 is Niels van der Bijl (26), promovendus Internationale Betrekkingen van de RuG en vice-voorzitter van de afdeling. Nummer 5 is Jetze Luhoff (25), student Personeel en Arbeid aan de Hanzehogeschool.

Groningen, 13 december 2005

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Elco van der Wilt, lijsttrekker D66 Groningen, tel: 06-24288811