F&C Netherlands B.V. benoemt ABN AMRO Mellon voor de ........

Cellectricon ab

F&C Netherlands B.V. benoemt ABN AMRO Mellon voor de uitvoering van haar Nederlandse klanten- en fondsenadministratie

LONDEN, December 14 /PRNewswire/ --
F&C Netherlands B.V. (F&C), een belangrijke beheerder van Nederlands pensioenvermogen, heeft ABN AMRO Mellon Global Securities Services B.V. aangesteld voor het beheer van de klanten- en fondsenadministratie van de 181 institutionele klanten van F&C in Nederland. Deze aanzienlijke uitbreiding van de sinds 1998 bestaande relatie tussen F&C en ABN AMRO Mellon vormt een belangrijke erkenning van het maatwerk dat ABN AMRO Mellon in lokale markten aan institutionele klanten kan leveren.

Onderdeel van het mandaat is de toevoeging van 22 professionele klanten- en fondsenadministratiemedewerkers van F&C aan het vaste full-time team van ABN AMRO Mellon in Amsterdam. Klanten van F&C krijgen op deze manier van een toonaangevende internationale effectenbewaarder de ondersteuning en technologie die aan al hun zakelijke behoeften voldoet, terwijl F&C zich volledig kan toeleggen op de eigen kernactiviteit: vermogensbeheer. Bovendien is ABN AMRO Mellon nu in staat om nieuwe administratieve oplossingen aan overige (potentiële) klanten aan te bieden, als extra toegevoegde waarde bij internationale bewaarmandaten.

Henk Breukink, Country Head en Director van F&C Netherlands B.V.: "Dit mandaat is een logisch voortvloeisel van de uitstekende samenwerking met ABN AMRO Mellon sinds 1998. De benoeming van ABN AMRO Mellon vormt een nadere erkenning van de kwaliteit en het succes van hun deskundigheid in de Nederlandse markt, hun Nederlandse team en vestigingen, en de manier waarop zij op onze beleggingsbehoeften inspelen en hun dienstverleningsbelofte waarmaken. De samenwerking geeft ons de schaalgrootte die wij nodig hebben en biedt ons daarnaast de ruimte om ook aan onze toekomstige behoeften te voldoen. Het afgelopen jaar hebben wij bijvoorbeeld uitstekend samengewerkt aan een in de markt ongeëvenaarde maatwerkoplossing die naadloos op onze back-officesystemen aansluit."

Nadine Chakar, CEO van ABN AMRO Mellon: "F&C Netherlands behoort tot de top vijf van vermogensbeheerders in de Nederlandse pensioenmarkt, staat bekend als belangrijke Europese financiële dienstverlener en is een toonaangevende speler in de Nederlandse markt voor vermogensbeheer. Met onze sterke reputatie in maatwerkoplossingen vormt ABN AMRO Mellon hierop een belangrijke aanvulling, terwijl wij tegelijkertijd ook de voor grote institutionele beleggers zo nodige schaalgrootte bieden. Dat wij de enige Europese internationale effectenbewaarder met een internationaal bereik zijn
- waarvan het Europese hoofdkantoor, de thuismarkt en de activiteiten bovendien in Nederland liggen - heeft ook een belangrijke rol gespeeld in deze grote stap voorwaarts in onze samenwerking met F&C Netherlands. Er ontstaat zo een nog sterkere basis waaruit wij oplossingen met een toegevoegde waarde kunnen toesnijden op de activiteiten van F&C."

EINDE BERICHT

Toelichting voor redacteuren:

ABN AMRO Mellon ABN AMRO Mellon Global Securities Services B.V., waarin ABN AMRO Bank N.V. en Mellon Financial Corporation elk voor de helft deelnemen, verleent internationale bewaar- en verwante diensten aan instellingen overal ter wereld (met uitzondering van Noord-Amerika) en paart het wereldwijde servicingnetwerk van ABN AMRO aan de geavanceerde technologie en productexpertise van Mellon. De producten en diensten van ABN AMRO Mellon kennen een grote toegevoegde waarde en omvatten onder meer: compliance monitoring, investment accounting, performance measurement en analytische rapportage. Nieuws en andere informatie over ABN AMRO Mellon Global Securities Services is beschikbaar op www.abnamromellon.com.