Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Op basis van gegevens van Morningstar

Postbank Rendementstest vergelijkt beleggingsfondsen

Amsterdam, 14 december 2005 Vanaf vandaag kan iedereen met de Postbank Rendementstest de rendementen van beleggingsfondsen van andere aanbieders op eenvoudige wijze vergelijken met die van de Postbank. De Rendementstest is ontwikkeld op basis van gegevens van Morningstar, de marktleider in objectieve informatie over beleggingsfondsen. Omdat de inhoud wordt bepaald door Morningstar is de test volledig onafhankelijk en altijd actueel. De Postbank beleggingsfondsen kunnen met fondsen van ruim 30 andere aanbieders worden vergeleken.

Hans Hagenaars, directeur Postbank: De Postbank hecht zeer aan openheid en het bieden van goede informatie zodat klanten zelf kunnen kiezen wat het beste past bij hun persoonlijke situatie. Met de Rendementstest bieden wij maximale transparantie over het rendement van onze beleggingsfondsen in vergelijking met andere aanbieders. In één oogopslag. Dat is best spannend want er zijn ook gevallen waarin de test aangeeft dat anderen beter presteren. Toch komt de Postbank over het algemeen heel positief uit de vergelijkingen.

Onafhankelijk

Morningstar bepaalt welke fondsen met elkaar vergeleken kunnen worden met de Postbank Rendementstest. De systematiek die daarvoor wordt gebruikt, voorkomt dat fondsen worden vergeleken die eigenlijk niet vergelijkbaar zijn. Verder beoordeelt Morningstar de beleggingsfondsen op basis van hun historisch rendement en risico. Deze beoordeling resulteert in een waardering in sterren, oplopend van één ster tot vijf sterren (vijf sterren is de hoogste waardering wat wil zeggen: beste rendement voor het risico dat je loopt).

Op bijgaande link is te zien hoe de vergelijking werkt: http://customer.morningstareurope.com/nl/postbank/comparefund/


- Einde bericht -