Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Rechter wijst bezwaren disco Yellow af

BARENDRECHT (dinsdag 13 december 2005) ­ De rechtbank heeft het verzoek tot schorsing van de bouwvergunning voor de tijdelijke discotheek Yellow afgewezen. De rechter oordeelde dat er vol- doende aanknopingspunten zijn dat de discotheek niet langer dan vijf jaar op de beoogde locatie zal staan. Ook de overige bezwaren van bezwaarmakers werden ongegrond verklaard. De bouw van de tijdelijke discotheek kan met deze uitspraak van de rechter zonder problemen doorgaan.

De definitieve discotheek moet rond 2009 op Vaanpark IV gerealiseerd zijn. De gronden komen hiervoor in 2008 ter beschikking, waarna de bouw kan beginnen. Tot die tijd krijgt Yellow een tijdelijke plek aan de zuid- zijde van Barendrecht-Carnisselande, in het gebied ten zuiden van het Infocentrum Carnisselande/ Portland. Door bezwaarmakers is aan de rechtbank Rotterdam verzocht om de bouwvergunning te schorsen. Belang- rijkste aanleiding hiervoor is de vrees van bezwaarmakers dat de tijdelijke disco na een termijn van vijf jaar op de locatie blijft staan. De rechter oordeelde echter dat de gemeente voldoende aannemelijk heeft ge- maakt dat het gaat om een tijdelijke situatie van maximaal vijf jaar. Dit is voldoende basis voor toepassing van de gevolgde procedure voor een tijdelijke vrijstelling van het bestemmingsplan. Verder zou volgens bezwaarmakers het Flora/Fauna onderzoek voor dit gebied onvoldoende zijn. Volgens de rechtbank is dit bezwaar echter onvoldoende onderbouwd. Tot slot oordeelde de rechtbank dat er door de gemeente vol- doende rekening wordt gehouden met de vrees van bezwaarmakers voor overlast. De gemeente heeft hier- voor op 30 november 2005 een gezamenlijk convenant ondertekend met de horecaondernemer van Yellow en de politie Rotterdam-Rijnmond District Zuid.

Ondertekening convenant
In gezamenlijk overleg tussen de gemeente Barendrecht, de horecaondernemer van Yellow en de politie Rotterdam-Rijnmond, District Zuid is woensdag 30 november in het Barendrechtse gemeentehuis het con- venant discotheek Yellow getekend. In het convenant staan afspraken die tot doel hebben de openbare orde in het gebied rond de tijdelijke discotheek te handhaven door een gezamenlijke inspanning van de conve- nantpartners, de veiligheid in en rondom de discotheek te bevorderen en te zorgen voor goede informatie- uitwisseling tussen de drie convenantpartijen.

Noot voor de pers,