Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

14 december 2005

Veel ideeën op Boer zoekt nieuwe wegen

"Iemand met een goed idee is altijd een dwaas, totdat het een succes blijkt te zijn." Met die woorden sloot NAJK dagelijks bestuurder Nils den Besten gisteren het symposium 'Boer zoekt nieuwe wegen' in Eerbeek (Gld) af.

Ideeën opdoen voor nieuwe activiteiten op je eigen bedrijf, dat was het doel van Boer zoekt nieuwe wegen. En ideeën waren er genoeg. De deelnemers konden meteen aan de slag in de brainstorm, begeleid door Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers. Honderden ideeën, van bejaardenpaardensoos tot koolzaadfabriek, allemaal zelf bedacht door de aanwezige jonge boeren.
Daarna konden ze kennis maken met een vernieuwende ondernemer naar keuze, die van een vaag idee tot een succesvolle bedrijfstak zijn gekomen. Veel belangstelling was er voor de oliemolen van Ronald Kleine, maar ook de Pitch and Putt golfbaan van Harry Jansen, het samenwerkingsverband van René Schepers en het geheim van vernieuwend ondernemen van Jan Bobbink van Koepon konden op enthousiaste reacties rekenen.
Het symposium was georganiseerd door het NAJK, als onderdeel van het project Nieuwe Wegen. Dit was nog maar het begin van het project. Vanaf nu kunnen afdelingen ook een avond door Nieuwe Wegen laten organiseren, waarbij een ondernemer komt vertellen over zijn of haar opmerkelijke keuzes, of een uitgebreide brainstormsessie, waarbij je zelf goede ideeën gaat bedenken. Ook is er gelegenheid voor individuele jonge ondernemers om hun idee onder professionele begeleiding uit te werken tot een realistisch bedrijfsplan.