Provincie Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland en de Rijnstreek werken samen aan sociale cohesie

Onder het motto 'Kunnen meedoen in Zuid-Holland' slaan provincie Zuid-Holland en het Rijnstreekberaad de handen ineen om de samenlevingsvraagstukken in de regio aan te pakken. De provincie en het Rijnstreekberaad hebben daartoe de Regionale Agenda Samenleving (RAS) Rijnstreek opgesteld voor de periode van 2006 tot en met 2008.

De agenda bundelt de afspraken over de aanpak van een aantal samenlevingsvraagstukken in de Rijnstreek zoals inburgering & integratie, inzet vrijwilligers, maatschappelijke ondersteuning, integrale jeugdgezondheidszorg, eerstelijnszorg, wonen, zorg en welzijn.

De Regionale Agenda Samenleving is een belangrijk instrument in de intensieve samenwerking van provincie, het Rijnstreekberaad en gemeenten op dit terrein. De provincie stelt in totaal ruim 1 miljoen euro beschikbaar voor de uitvoering van de regionale agenda. De gemeenschappelijke aanpak moet leiden tot een effectievere inzet van alle betrokken partijen bij het oplossen van samenlevingsvraagstukken in de Rijnstreek.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22