Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe Avaya IP-oplossing vereenvoudigt zakelijke communicatie op afstand

VPNremote-software stimuleert continuïteit, productiviteit en kostenefficiency

TER PUBLICATIE: 14 december 2005

Nieuwegein - Avaya, Inc. (NYSE: AV), leverancier van communicatieapplicaties, -netwerken en -diensten aan de zakelijke markt, breidt haar IP-telefonieaanbod uit met een nieuwe oplossing voor telecommunities met geïntegreerde mogelijkheden voor remote Virtual Private Network (VPN). Met deze oplossing kunnen bedrijven de kwaliteit van de communicatie op het hoofdkantoor eenvoudig en veilig uitbreiden naar medewerkers op een thuiswerkplek, tijdelijke of noodlocaties. Door de integratie met de nieuwe Avaya VPNremote-software in het toestel beschikken medewerkers binnen een telecommunity voortdurend over een hoogwaardige 'always on' IP-telefoon. Deze is uitgerust met alle opties voor productieve en continue zakelijke spraakcommunicatie.

Met VPNremote voor Avaya 4600 IP-telefoons kunnen medewerkers snel en kosteneffectief een desktop-IP-telefoon op hun thuiswerkplek installeren met minimale ondersteuning en apparatuur. De installatie is vergelijkbaar met het leggen van een remote verbinding via internet met een laptop. Als een beheerder de nieuwe VPN-software op een Avaya IP-telefoon laadt, hoeft een telewerker het toestel alleen in het stopcontact te steken, verbinding te leggen met de breedbandrouter, een wachtwoord in te toetsen en het toestel werkt. Er is geen andere apparatuur of software op de werkplek nodig. Deze eenvoudige werkwijze is ook mogelijk voor tijdelijke installaties, zoals tijdens beurzen, bedrijfsevenementen of andere tijdelijke locaties.

Volgens IDC Research zal het aantal telewerkers en medewerkers dat deel uitmaakt van een telecommunity, de komende jaren blijven groeien. In 2009 maken tien miljoen Amerikaanse werknemers of tien procent van de beroepsbevolking deel uit van een telecommunity. In West-Europa zal dit aantal naar verwachting negen miljoen zijn. Dit vertegenwoordigt een groeiratio van tien procent van 2004 tot 2009.

De nieuwe oplossing stimuleert de bedrijfscontinuïteit doordat ondernemingen de Avaya IP-telefoons met VPNremote onmiddellijk op een specifieke locatie kunnen inzetten. Bijvoorbeeld ter ondersteuning van een disaster recovery-scenario of in het geval van een storing van de netwerkcommunicatie. De organisatie kan de telefoons dan kosteneffectief beschikbaar stellen aan thuiswerkers of aan medewerkers op andere locaties. Zo beschikken bedrijven over een hecht en veilig communicatienetwerk dat de continuïteit van de activiteiten en productiviteit ook onder de meest uitdagende omstandigheden garandeert.

De mogelijkheden van de Avaya IP-telefoons zijn gelijk aan de functionaliteit in het hoofdkantoor of een contactcenter. Daarom zijn deze oplossingen zeer geschikt voor contactcentermedewerkers die vanuit huis werken, verkoopmedewerkers in de buitendienst of telewerkers die dagelijks gebruikmaken van zakelijke telefonie. Belangrijke mogelijkheden zijn de hoge spraakkwaliteit, verkort kiezen, doorverbinden, teleconferenties en webgebaseerde toegang tot informatie en bedrijfsbrede communicatie via een scherm.

VPNremote voor Avaya 4600 IP Telephones is onderdeel van de mobiliteitsoplossingen van Avaya, waaronder Avaya Softphone, een op software gebaseerd toestel voor communicatie via laptops van medewerkers die veel onderweg zijn. Beide oplossingen maken gebruik van het Avaya Communication Manager-softwareplatform. Avaya VPNremote-software is te integreren met bestaande of nieuwe Avaya 4600 series IP-toestellen en ondersteunt 4610SW, 4620SW, 4621SW, 4622SW IP Callmaster en de 4625.

Over Avaya

Avaya, Inc. ontwikkelt, bouwt en beheert communicatienetwerken voor meer dan een miljoen bedrijven over de gehele wereld, waaronder 90% van de Fortune® 500. Het bedrijf is wereldleider voor veilige en betrouwbare Internet Protocol-telefoniesystemen, communicatiesoftwareapplicaties en -diensten. Avaya is de drijvende kracht achter convergentie van spraak- en data-applicaties op IT-netwerken. Bedrijven van elke mogelijke omvang kunnen hun bestaande of nieuwe netwerken optimaal inzetten, hun productiviteit verbeteren en hun onderscheidend vermogen versterken.

Ingezonden persbericht