Ingezonden persbericht



---



VOOR ONMIDDELLIJKE PUBLICATIE

GE breidt het aanbod van haar Global Application Technology Center uit door de installatie van speciale apparatuur voor het spuitgieten en thermovormen van grote delen

BERGEN OP ZOOM, NEDERLAND - 13 december 2005 - Tijdens het open huis van 7 december jl., heeft GE - Plastics een belangrijke nieuwe uitbreiding van het aanbod aan mogelijkheden van haar Global Application Technology Center bekend gemaakt. Met de installatie van deze speciale apparatuur wordt de ontwikkeling mogelijk van nieuwe materialen voor grote delen zoals autopanelen en beglazing voor de automobielindustrie. De investering in een geavanceerde Krauss-Maffei 2700 MX spuitgietmachine met injectiecompressie mogelijkheden, maakt het mogelijk voor GE om nog beter in te spelen op de behoefte van de klanten naar lichtere materialen en meer flexibiliteit in het ontwerpen van grote delen. De KM2700 is de nieuwste uitbreiding van de technologische mogelijkheden en diensten - variërend van ontwerp tot productie tot analyse - die worden aangeboden via de zes Centers of Excellence binnen het Global Application Technology Center. Naast de Krauss-Maffei spuitgietmachine is GE van plan om begin 2006 ook een nieuwe thermovormmachine met dubbele sheet vorming capaciteit voor het vormen van holle delen te installeren in de vestiging in Bergen op Zoom.

"Doordat wij blijven investeren in onze vestigingen kan GE haar klanten wereldwijd de meeste expertise en de beste mogelijkheden op het gebied van kunststoffen aanbieden," zegt Rick Pontillo, general manager van Global Application Technology van GE - Plastics. "De nieuwe thermovorm- en spuitgietapparatuur met injectiecompressie zijn belangrijke uitbreidingen die de klant tijd en geld besparen bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Bovendien helpen ze ons bij het creëren en testen van nieuwe materialen voor ramen, panelen en bumpers voor de automobielindustrie en andere transport toepassingen en nog veel meer."

Geavanceerde spuitgietmogelijkheden

De geavanceerde spuitgietmogelijkheden van de nieuwe KM2700 MX machine kunnen belangrijke voordelen opleveren voor fabrikanten en toeleveranciers in de automobielindustrie. Ten eerste is spuitgieten op basis van injectiecompressie één van een beperkt aantal processen voor het creëren van grote, hoogwaardige onderdelen voor ramen in de automobielindustrie, zoals panorama- en schuifdaken, die kunnen leiden tot innovaties op ontwerpgebied. Ten tweede stimuleert de apparatuur het gebruik van hoogwaardige lichtgewicht kunststofmaterialen in grotere delen, zoals bumpers, verticale panelen, deurbekledingen en achterkleppen om het gewicht van het voertuig te verminderen en de brandstofzuinigheid te vergroten. En tot slot maken grote spuitgegoten delen de integratie van assemblagevoorzieningen en bevestigingspunten mogelijk, waardoor de systeemkosten lager worden.

Met de nieuwe machine kunnen de experts van GE - Plastics de condities voor de materiaalverwerking optimaliseren en echte delen produceren. Op deze echte delen kunnen ze tests uitvoeren voor bijvoorbeeld het valideren van schokbestendigheid, aanverfbaarheid, stijfheid, duurzaamheid, uiterlijk van het oppervlak en accuraatheid van de afmetingen. Kunststoffen die

GE - Plastics wil gaan spuitgieten met de KM2700 zijn onder andere de Noryl GTX* kunststoffen voor bumpers, Xenoy* kunststoffen voor autopanelen, Lexan* GLX kunststoffen voor ramen en een nieuwe lijn van materialen gebaseerd op gepatenteerde nano vulstof technologie, die een hoge stijfheid en slagvastheid combineren. Deze HMD-materialen bieden de mogelijkheid om de tussenruimtes tussen de panelen van auto's kleiner te maken door een grotere stijfheid en een lagere coëfficiënt van thermische uitzetting.

De belangrijkste voordelen van de Krauss-Maffei MX spuitgietmachine met injectiecompressie zijn de hogere productieopbrengst en de uitmuntende kwaliteit van de delen. Al vele jaren is Krauss-Maffei een van de belangrijkste toeleveranciers voor de automobielindustrie. Het bedrijf heeft een uitgebreide expertise op het gebied van kunststof automobielonderdelen. "Deze order van

GE - Plastics onderstreept nog eens onze rol als toonaangevende fabrikant van toepassingen voor de automobielindustrie in Europa," zegt Josef Märtl, voorzitter van de raad van bestuur van Krauss-Maffei.

De volgende generatie thermovormers

De thermovormer die staat gepland voor 2006 zal worden gebruikt voor het ontwikkelen van toepassingen voor nieuwe GE-materialen, zoals HPPC hoogwaardige thermoplastische composieten, voor horizontale panelen van auto's; de Rail-Lite* composiet van Azdel, Inc. voor grote semi-structurele panelen in trein interieuren; systemen met Lexan SLX kunststof die niet geverfd hoeven te worden, Geloy* XTW en Xenoy kunststoffen; hitte- en vlambestendige kunststoffen als Ultem* en Noryl*; en Lexan en Lexan Margard* platen voor grote beglazingstoepassingen. Deze en andere innovaties van GE bieden oplossingen voor de huidige belangrijke trends in thermovormbare materialen, waaronder een lager gewicht van de componenten en lagere systeemkosten, een hoge mate van duurzaamheid en een aantrekkelijk uiterlijk.

De Global Application Development Centers van GE in Shanghai, China; Moka, Japan; Bangalore, India; Southfield, Michigan, en Pittsfield, Massuchetts (VS), en Bergen op Zoom bieden klanten een nieuwe generatie van verwerkings oplossingen en technologieën. De vestiging in Bergen op Zoom, die is opgericht in 1978, biedt specifieke ontwikkeling- en ondersteuningsmogelijkheden op zes gebieden, waaronder beglazing, verticale en horizontale panelen voor de automobielindustrie, nabewerkings processen en onderzoek aan materialen voor de water industrie. Een virtueel laboratorium zorgt voor verbinding met de andere GE centers, waardoor in real time kennis kan worden uitgewisseld en tests kunnen worden uitgevoerd.

GE is van plan om in 2006 extra grote spuitgietmachines te installeren in de Verenigde Staten en Azië.

Over GE - Plastics
GE - Plastics is een toonaangevende, wereldwijd opererende fabrikant en distributeur van kunststoffen die worden gebruikt in een aantal belangrijke industrieën, bijvoorbeeld voor de fabricage van auto's, computers, telecommunicatieapparatuur, huishoudelijke apparatuur, optische media, verpakkingen en bouw- en constructiematerialen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen en samenstellen van verschillende kunststoffen, waaronder polycarbonaat, ABS, SAN, ASA, PPE, PC/ABS, PBT en PEI, en de LNP* lijn van hoogwaardige speciale samenstellingen. Een van de bedrijven van GE - Plastics, Specialty Film & Sheet, produceert hoogwaardige Lexan-plaat materialen en folies die worden gebruikt voor duizenden veeleisende toepassingen over de hele wereld. Daarnaast is de speciale Automotive-organisatie van GE - Plastics een ervaren, wereldwijd opererende producent van kunststof oplossingen voor vijf belangrijke segmenten in de automobielindustrie: carrosseriepanelen en ruiten, toepassingen onder de motorkap; componenten; structuren en interieuren; en verlichting. Als Wereldwijd Partner van de Olympische Spelen is GE de exclusieve leverancier van een grote verscheidenheid aan innovatieve producten en services die van essentieel belang zijn voor het succes van de Spelen.

# # #

* Noryl GTX, Xenoy, Lexan, Geloy, Ultem, Noryl, Margard en LNP zijn handelsmerken van General Electric Company. * Rail-Lite is een handelsmerk van Azdel Inc., een 50/50 joint venture van General Electric Company en PPG Industries.

Contactpersonen
Europa
Helen VandeBovenkamp
GE - Plastics
Bergen op Zoom, Nederland
Tel: +31 164 292 097
E-mail: helen.vandebovenkamp@ge.com

Noord-, Zuid- en Midden-Amerika
Christopher Tessier
GE - Plastics, Pittsfield, Mass.
Tel: +1 413 448 6926
E-mail: christopher.tessier@ge.com

Azië
Cecilia Siu
GE - Plastics, Shanghai, China
Tel: +86 21 6288 1088 327
E-mail: cecilia.siu@ge.com

Contactpersonen bij bureaus
Europa
Folke Markus
Marketing Solutions
Bergen op Zoom, Nederland
Tel: +31 164 317 038
E-mail: fmarkus@marketingsolutions.be

Noord-, Zuid- en Midden-Amerika
Jim Allison
AH&M Marketing Communications
Pittsfield, Mass.
Tel: +1 413 448 2260, Ext. 25
E-mail: jallison@ahminc.com

China
William Li
Ketchum Newscan, Shanghai, China
Tel: +86 21 5289 5838, Ext. 105
E-mail: william.li@knprsh.com

Japan
Mitsu Sugino
Tokyo PR Inc., Tokyo, Japan
Tel: +81 3 3256 5691
E-mail: sugino@tokyopr.co.jp

Dit persbericht en bijbehorende foto kunt u downloaden van www.PressReleaseFinder.com.
Of u kunt contact opnemen met Folke Markus
(fmarkus@marketingsolutions.be, +31 164 317 038)

. Persbericht: GE - Plastics - GE - Plastics investeert in ICM-spuitgietmachine KM2700 ton die klanten tijd- en middelenbesparing oplevert bij de productontwikkeling

GE - Plastics investeert in ICM-spuitgietmachine KM2700 ton die klanten tijd- en middelenbesparing oplevert bij de productontwikkeling

Op 7 december jl. hebben Golnar Motaharipour, President van GE - Plastics Europe, en Josef Märtl, Chief Executive Officer van Krauss-Maffei, een geavanceerde Krauss-Maffei 2700 ton ICM (injectiecompressie)-spuitgietmachine onthuld in het Global Application Technology Center van GE in Bergen op Zoom. Deze GE-investering levert klanten een besparing op van tijd en middelen bij de productontwikkeling. Ook stelt het GE - Plastics in staat nieuwe materialen te ontwikkelen en te testen die tegemoet komen aan de behoeften van klanten voor lichtere materialen en een grotere flexibiliteit bij het ontwerpen van grote onderdelen. De nieuwe serie MX-machines is een verdere ontwikkeling van de succesvolle reeks MC-machines van Krauss-Maffei. GE - Plastics gaat de KM2700 inzetten bij het gieten van Noryl GTX* harsen voor bumpers, Xenoy* harsen voor bodypanelen en Lexan* GLX harsen voor autoramen en bij een nieuwe lijn High Modulus Ductile (HMD)-materialen die zijn ontwikkeld met de gepatenteerde nanotechnologie. De HMD-materialen bieden de mogelijkheid de ruimtes tussen bodypanelen van auto's te verkleinen middels een grotere stijfheid en een lagere thermische uitzettingscoëfficiënt.

# # #


* Noryl GTX, Xenoy en Lexan zijn handelsmerken van General Electric Company.


. Persbericht: GE - Plastics - GE breidt mogelijkheden Application Technology Center verder uit met speciale apparatuur

FOTO:
Geavanceerde Krauss Maffei 2700 MX gietmachine op basis van injectiecompressie

GE - Plastics heeft vandaag een belangrijke nieuwe uitbreiding bekendgemaakt van het aanbod van haar Global Application Technology Center in Bergen op Zoom. Met de nieuwe installatie wordt de ontwikkeling mogelijk van nieuwe materialen voor grote delen, zoals cascopanelen en beglazing voor de automobielindustrie. Door deze investering in een geavanceerde Krauss Maffei 2700 MX gietmachine met injectiecompressie kan GE nog beter inspelen op de behoefte van de klant aan lichtere materialen en meer flexibiliteit in het ontwerp van grote delen. De nieuwe MX machine is een verdere ontwikkeling van Krauss-Maffei's zeer succesvolle MC-serie. Kunstharsen die

GE - Plastics wil gaan gieten met de KM2700 zijn onder andere de Noryl GTX* kunstharsen voor bumpers, Xenoy* kunstharsen voor autopanelen en Lexan* GLX kunstharsen voor beglazing, plus een nieuwe lijn high modulus ductile (HMD) materialen. Dit zijn materialen die in hoge mate koud vervormbaar zijn en die worden geproduceerd met de door GE ontwikkelde nano-vultechnologie. Deze HMD-materialen bieden de mogelijkheid om de tussenruimtes tussen de panelen van autocasco's kleiner te maken door een grotere stijfheid en een lagere coëfficiënt voor de thermische uitzetting.

# # #


* Noryl GTX, Xenoy en Lexan zijn handelsmerken van General Electric Company.


. Persbericht: GE - Plastics - GE breidt mogelijkheden Application Technology Center verder uit met speciale apparatuur

FOTO:
Grote beglazingsoppervlakken in panorama- en schuifdaken voor de automobielindustrie

De geavanceerde Krauss Maffei 2700 MX gietmachine met injectiecompressie, de nieuwste aanwinst van het Global Application Technology Center van GE - Plastics in Bergen op Zoom, maakt de ontwikkeling mogelijk van lichtere materialen en biedt meer flexibiliteit als het gaat om het ontwerpen van grote delen als cascopanelen en beglazing voor de automobielindustrie. Gieten op basis van injectiecompressie is één van een beperkt aantal processen voor het creëren van grote, hoogwaardige onderdelen voor beglazing in de automobielindustrie, zoals panorama- en schuifdaken, die kunnen leiden tot innovaties op ontwerpgebied. Kunstharsen die GE - Plastics wil gaan gieten met de KM2700 zijn onder andere de Noryl GTX* kunstharsen voor bumpers, Xenoy* kunstharsen voor autopanelen en Lexan* GLX kunstharsen voor beglazing, plus een nieuwe lijn high modulus ductile (HMD) materialen. Dit zijn materialen die in hoge mate koud vervormbaar zijn en die worden geproduceerd met de door GE ontwikkelde nano-vultechnologie.

# # #


* Noryl GTX, Xenoy en Lexan zijn handelsmerken van General Electric Company.


---- --