Tulip Computers NV

PERSBERICHT

TULIP COMPUTERS STELT SNS SECURITIES AAN ALS LIQUIDITY PROVIDER

Ambitie en doelstellingen Tulip Computers onverkort gehandhaafd

Amersfoort, 14 december 2005

Tulip Computers N.V. heeft SNS Securities N.V. aangesteld als liquidity provider. SNS Securities zal in deze rol onder meer ondersteuning bieden bij de marketing en promotie van het aandeel Tulip Computers.

Aanstelling liquidity provider

Tulip Computers heeft een overeenkomst getekend waarin SNS Securities per 1 januari 2006 wordt aangesteld als liquidity provider. SNS Securities zal in deze rol onder meer ondersteuning bieden bij de marketing en promotie van het aandeel Tulip Computers.

Volgens de Euronext-criteria behoeft Tulip Computers geen "liquidity provider" in het fonds aan te stellen. Niettemin is Tulip Computers van mening dat een toenemende en stabiele handel in haar aandeel van belang is voor de onderneming en haar aandeelhouders. De aanstelling van SNS Securities als liquidity provider ligt in het verlengde van de rol van SNS Securities als begeleidende instelling bij het in de notering brengen van de op 10 oktober jl. aan Koninklijke Begemann Groep N.V. ("RBG") uitgegeven 110 miljoen aandelen.

Ambitie en doelstellingen onverkort gehandhaafd
Tulip Computers zal verder gaan op de ingeslagen weg met het doel haar slagvaardigheid ten opzichte van de concurrentie te vergroten, door onder meer het verder uitbouwen van productlijnen, het introduceren van nieuwe producten en het sluiten van nieuwe partnerships. Hierbij zullen alternatieven bekeken worden om de financiële slagkracht van de onderneming te verhogen en de rentabiliteit op het ingebrachte kapitaal verder te verzekeren.

Zoals gemeld op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 29 juni 2005 heeft Tulip Computers zich hierbij als doel gesteld binnen een periode van 3 jaar een autonome omzet te bereiken van circa E 100 miljoen. Daarnaast streeft Tulip Computers naar acquisities die, in combinatie met deze autonome groei, zicht bieden op de eerder gecommuniceerde doelstelling van een omzetniveau van uiteindelijk E 400 à E 500 miljoen binnen een periode van 3 jaar.

Tulip Computers heeft geen verwachting uitgesproken voor de tweede helft van 2005. Het handhaven van focus in de bedrijfsvoering (o.a. verdere reductie van kosten), alsmede de in de loop van 2005 te verwachten bijdrage als gevolg van de nieuwe activiteiten, zullen verder bijdragen aan een structureel herstel van de concurrentiepositie van Tulip Computers en de daarmee samenhangende resultaten.

Voor zover uitspraken worden gedaan over de verwachte verkoop van producten of de omzetontwikkeling, moet hierbij worden aangetekend dat deze verwachtingen mede afhankelijk zijn van de marktontwikkeling en andere externe factoren. Prognoses en verwachtingen kunnen veranderen door ontwikkelingen in de toekomst met inbegrip van veranderingen in de aandeelhoudersverhoudingen van de vennootschap.

Uitstel Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Zoals gemeld in eerdere berichtgeving is Tulip Computers voornemens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) bijeen te roepen om een verdere toelichting op de reeds gepubliceerde cijfers te verschaffen, haar nieuwe accountant FAG Accountants aan de aandeelhouders voor te stellen en de strategische plannen van Tulip Computers voor de komende jaren nader uiteen te zetten.

In het licht van het openbare bod op haar grootaandeelhouder RBG en de daaruit voortvloeiende te verwachten veranderingen in de aandeelhoudersverhoudingen van de vennootschap voor Tulip Computers, en gegeven de nog benodigde doorlooptijd voor de uitwerking van de strategische plannen, is besloten deze BAVA voorlopig uit te stellen tot de ontwikkelingen hieromtrent gestabiliseerd zijn, naar verwachting begin 2006.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Sander Simons, woordvoerder van Tulip Computers, telefoon 020- 427 89 01


---- --