Ingezonden persbericht



Published: 18:14 14.12.2005 GMT+1 /HUGIN /Source: Rabo Vastgoed

ONDERTEKENING EXPLOITATIEOVEREENKOMST EN OFFICIËLE OPENING DÖRPERFELD

Maasbree, 14 december 2005 - Op dinsdag 13 december 2005 hebben gedeputeerde G.H.M. Driessen (provincie Limburg), F. Peeters (wethouder gemeente Maasbree) en W. Groeneweg (regiodirecteur Rabo Vastgoed) het startschot gegeven voor de nieuwbouwwijk Dörperfeld te Maasbree. Eveneens is de exploitatieovereenkomst voor het project tussen Ruimte-voor-Ruimte Limburg (RvR Limburg) en gemeente Maasbree officieel getekend.

De nieuwbouwwijk is ontwikkeld binnen de zogenaamde Ruimte-voor-Ruimte-II-regeling en wordt mogelijk gemaakt door samenwerking van RvR Limburg en gemeente Maasbree die de planologische inpassing heeft gerealiseerd. RvR Limburg is een samenwerkingsverband tussen provincie Limburg en Rabo Vastgoed en verwerft, ontwikkelt en verkoopt woningbouwkavels en biedt daarmee volop gelegenheid voor het landelijke wonen. Voor RvR Limburg werd in Noord- en Midden-Limburg een nieuw product geïntroduceerd: M2, Ruimte in het kwadraat.

De mogelijkheden die RvR Limburg biedt, passen binnen de visie 'oog voor omgeving' van Rabo Vastgoed. Dit betekent dat projectontwikkeling gebieden op moet leveren, die zorgvuldig zijn ingepast in bestaande structuren en door gebruikers en bezoekers langjarig als waardevol worden beschouwd.

M2-bouwkavels hebben een bijzondere ligging, nabij gebieden waar ruimte, rust en natuur nog volop voorhanden zijn. De 75 bouwrijpe kavels zijn bestemd voor de vrije marktsector en onderscheiden zich onder andere door hun grootte (750 m2 - 1.200 m2) met verkoopprijzen vanaf 160.000,- v.o.n. Het plan zal in fases worden ontwikkeld in een planperiode van 5 jaar.

Profiel Rabo Vastgoed
Rabo Vastgoed is de projectontwikkelaar van de Rabobank Groep. Als projectontwikkelaar met risicoparticipatie heeft Rabo Vastgoed zich ontwikkeld tot één van de grootste woningbouwontwikkelaars van Nederland. Rabo Vastgoed stelt zichzelf tot doel projecten vanuit het perspectief van maatschappelijk verantwoord ondernemen te benaderen en de mens daarbij centraal te stellen.

Dit persbericht in pdf