GTI NV

GTI levert pilot plant nieuwe vruchtensappen Hero

Bunnik/?s-Hertogenbosch, 14 december 2005

GTI Process Solutions bouwt in opdracht van Hero Breda een pilot plant voor research & development van nieuwe vruchtensapvarianten. Alle aspecten van pasteurisatie, ontgassing en koeling kunnen getest worden bij instelbare flows en verblijftijden. De pilot plant is vanaf 1 januari as. operationeel.

GTI realiseert de pilot plant van ontwerp tot en met inbedrijfstelling. De pilot plant bestaat uit een mengtank, balanstank, monopomp, twee geschraapte warmtewisselaars, een speciale pistonpomp, een ontgasser, verschillende heet-houdsecties en twee koelspiralen. Het proces wordt bestuurd via een PLC met touch screen. De productflow is instelbaar tussen 120 en 250 liter per uur. GTI heeft de pilot plant zo ontworpen dat productverlies minimaal is.

Gecontroleerde verhitting van visceuze vloeistoffen De geschraapte warmtewisselaar Unicus® vormt een uniek onderdeel van de pilot plant. Door zijn schrapende werking kunnen ook visceuze vloeistoffen, met daarin vaste stukjes, zeer gecontroleerd worden verhit. Bovendien is de mechanische belasting laag. De speciale piston-pomp Vector® zorgt voor transport van de fruitmix zonder de stukjes fruit te beschadigen.

GTI Process Solutions bv (onderdeel van GTI nv) is een onafhankelijke system integrator en levert technische totaaloplossingen - van ontwerp tot realisatie, onderhoud en beheer - aan haar opdrachtgevers in de food en farma in de Benelux.

GTI richt zich op de technische dienstverlening in de utiliteit, industrie en infrastructuur in de Benelux. Met de ondernemingen Axima, Elyo, ENDEL, INEO, Tractebel Engineering en Fabricom GTI maakt GTI deel uit van SUEZ Energy Services.

SUEZ Energy Services, Europees leider op het gebied van installaties en technische dienstverlening, ontwikkelt voor opdrachtgevers in de industrie, utiliteit en infratechniek waardevolle oplossingen met betrekking tot ontwerp, realisatie en onderhoud van technische installaties evenals oplossingen voor energiebeheer en langdurig multidisciplinair beheer. SUEZ Energy Services telt 66 000 medewerkers en realiseerde in 2004 een omzet van 9,7 miljard euro. SUEZ Energy Services is een van de vier bedrijfsonderdelen van de beursgenoteerde, internationale industriële groep SUEZ.

Nadere informatie voor de pers is verkrijgbaar bij: GTI nv
Leen Geschiere, Concernmarketing en communicatie Kosterijland 50, 3981 AJ Bunnik; postbus 210, 3980 CE Bunnik telefoon: 030 656 94 00; fax: 030 656 94 15;
e-mail: info@gti-group.com; internet: www.gti-group.com