Provincie Zuid-Holland

Den Haag, Statenfractie Zuid-Holland, 14 december 2005 RijnGouweLijn stap dichterbij: mét conducteur.

Bij de behandeling van de Rijn-Gouwelijn heeft de PvdA het college GS herinnerd aan de motie-Huls, die GS opriep ervoor te zorgen dat elke tram die straks op de Rijn-Gouwelijn rijdt, voorzien wordt van een conducteur. Gedeputeerde Jeltje van Nieuwenhoven heeft vandaag toegezegd dat iedere tram straks een conducteur zal hebben.

De Rijn-Gouwelijn is vandaag weer een stapje dichterbij gekomen. PS stemde in met de decentralisatie-overeenkomst: het voorstel van Jeltje van Nieuwenhoven om afspraken met het rijk te maken over de overname van treindiensten. De Provincie krijgt de zeggenschap over de Rijn-Gouwelijn en kan de lijn onder háár voorwaarden aanbesteden.

De PvdA herinnerde GS aan een eerder ingediende motie, en riep nogmaals op er voor te zorgen dat de RGL een conducteur krijgt. Jeltje van Nieuwenhoven heeft dat vandaag toegezegd.

Elke tram op de RGL krijgt straks dus een eigen conducteur. Daarmee wordt de exploitatie duurder, maar de sociale veiligheid staat voorop, en die wordt verbeterd. De PvdA is erg blij met deze toezegging. Over de conducteur was al eerder een motie ingediend, maar door de toezegging van vandaag is duidelijk geworden dat die ook daadwerkelijk zal worden uitgevoerd.

Woordvoerder en fractievoorzitter Martin Huls: " Het heeft even geduurd voor we GS konden overtuigen van de noodzaak van een conducteur op de tram, maar gelukkig is het toch gelukt. Voor ons staat voorop dat de Rijn-Gouwelijn een veilige lijn wordt, en een conducteur hoort daarbij."

Noot voor de pers: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martin Huls (PvdA-Statenfractie Zuid-Holland), tel: 06 - 441 36786, email: m.huls@pzh.nl .


---- --