Rotterdam Airport

transavia.com krijgt een nieuw uiterlijk

14.12.2005

transavia.com krijgt een nieuw uiterlijk: een nieuw uniform en nieuwe livery (beschildering) en inrichting van de vliegtuigen. De eerste vliegtuigen in de nieuwe stijl zijn al voor deze kerst gereed, de nieuwe uniformen worden vanaf 2 januari 2006 aan boord gedragen.

Dit nieuwe uiterlijk is in lijn met de aangescherpte strategie van transavia.com, dat zich wil ontwikkelen van puur vliegbedrijf tot reismerk met een internetreiswinkel vol diensten en producten rondom het kernproduct vliegreis.
Met ons nieuwe uiterlijk willen we uitstralen dat we anders durven zijn dan anderen, aldus Onno van den Brink, President-directeur van transavia.com. Onze vliegtarieven zullen laag blijven, maar we gaan ons aanbod uitbreiden met een assortiment diensten en producten die het boeken van reizen en de reis zelf leuker, makkelijker en comfortabeler maken. Hiervoor werken we samen met onze huidige business partners, de touroperators, en met nieuwe partners.

De jonge ontwerpers Oscar Raaijmakers en Francisco van Benthum, bij elkaar gebracht door de Dutch Fashion Foundation, tekenden samen met huisleverancier Broeckmans voor het ontwerp van de nieuwe cabine uniformen. De stijl van de uniformen is te schetsen als college met een twist met veel klassiekers zoals de blazer, de trenchcoat, het rugbyshirt, de plooirok en het overhemd met een smal streepje. Opvallend is de kenmerkende groene kleur, sinds jaar en dag de signatuur van transavia.com.

De nieuwe livery en het interieur van de transavia.com vliegtuigen zijn ontworpen door het Engelse branding- en designbureau Landor. Het nieuwe uiterlijk onderstreept dat transavia.com op weg is van vliegbedrijf naar reismerk. Art Director Peter Knapp van Landor is er prima in geslaagd om dat in kleur en vorm tot uiting te laten komen: fris, innovatief en heel herkenbaar transavia.com.

Het nieuwe uiterlijk van transavia.com werd op 14 december gepresenteerd op Rotterdam Airport.