Gemeente Ambt Montfort


Partners in Recreatie & Toerisme Midden-Limburg treffen elkaar op beurs

Op 14 december 2005 vindt in de Roosterhoeve te Roosteren de Recreatie & Toerisme beurs plaats. Deze is geopend van 9.30 tot 13.30 uur. De beurs is vooral bedoeld om samenwerking tussen de partners in deze branche te stimuleren. Ondernemers die zich richten op nieuwe producten, kunnen deze op de beurs met elkaar uitwerken en vercommercialiseren. De beurs wordt georganiseerd door de Stuurgroep Recreatie & Toerisme Maasplassen / Waardevol Cultuur Landschap (WCL), in samenwerking met het Samenwerkingsverband Maasplassen Midden-Limburg.

In het afgelopen half jaar zijn er brainstormsessies gehouden over de marktwaarde van de regio met ondernemers en maatschappelijke organisaties. De conclusie was eenduidig: de regio rond de Limburgse Maasplassen heeft meer dan voldoende marktwaarde. Hij biedt de toerist en de recreant prachtige landschappen en natuurgebieden, een winkelparadijs, cultuurhistorie en een uitgestrekt watersportgebied. Bij een goede samenwerking kunnen bedrijven profiteren van de toerist, die men samen weet te verleiden. Om die toerist te verleiden moet er een aantrekkelijk en gevarieerd product worden geboden. Er wordt vooral gedacht aan het potentieel dat de ruim twee miljoen bezoekers bieden, die jaarlijks naar het Designer Outlet Centre in Roermond komen. Voor de ondernemers is het onder andere interessant de vraag te stellen of 10% van deze bezoekers kan worden verleid tot een overnachting in het landelijk gebied? Of wordt hen de mogelijkheid geboden om op een rondvaarboot te genieten van een buffet? De ondernemers komen waarschijnlijk tot veel betere ideeën. Ze zijn van harte uitgenodigd op deze beurs aanwezig te zijn en met elkaar mee te denken over de toekomstmogelijkheden en kansen.

De stuurgroep vertegenwoordigt negen gemeenten (Swalmen, Roerdalen, Roermond, Ambt Montfort, Echt-Susteren, Maasbracht, Heel, Haelen en Thorn). Het samenwerkingsverband vertegenwoordigt 47 ondernemers uit de hele regio. De beurs is financieel mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg, Leader Plus (Europese subsidie), het Samenwerkingsverband van de ondernemers en de Stuurgroep R&T. Tijdens de beurs zal gedeputeerde Eurlings van Toerisme in een vraaggesprek de visie van de Provincie nader toelichten. Aanmelden voor de beurs kan via: info@wcl-limburg.nl, telefoon 0475 386 480 of fax: 0475 386 499.