Ingezonden persbericht


RABO VASTGOED EN KONDOR WESSELS PROJECTEN TEKENEN SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR PROJECT OP BUUREN TE MAARSSEN

Maarssen, 14 december 2005 - Rabo Vastgoed en Kondor Wessels Projecten (KWP) hebben de samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling en realisatie van 332 koopwoningen en -appartementen in het plandeel Vechtse Dorp, onderdeel van het project Op Buuren te Maarssen. Beide partijen participeren ieder voor 50% in het ontwikkelings- en realisatierisico.

Het project Op Buuren wordt gerealiseerd op het voormalig DSM-terrein en is gesitueerd in de zogeheten 'bocht van Maarssen' gelegen aan de Vecht. De, naar het gebied genoemde, Bocht van Maarssen BV (een 100% dochtermaatschappij van Kondor Wessels Projecten) draagt zorg voor de bodemsanering en zal de bouw- en woonrijpe grond aan Rabo Vastgoed/KWP opleveren. Hierop zullen circa 176 grondgebonden woningen en 156 appartementen worden gerealiseerd.

Het toekomstige Op Buuren-dorp zal de sfeer en uitstraling krijgen van een authentiek dorp aan de Vecht, door het toepassen van de verschillende stijlelementen en kenmerken van de Vechtse dorpen. De woningen worden door een zevental vooraanstaande architectenbureaus ontworpen. Copijn Utrecht ontwerpt de gehele openbare ruimte inclusief de parkeerhoven. Voor het plan is al zeer veel belangstelling getoond. De start van de verkoop wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2006. De omzet is circa ¤ 92 miljoen inclusief BTW.

Profiel Rabo Vastgoed
Rabo Vastgoed is de projectontwikkelaar van de Rabobank Groep. Als projectontwikkelaar en projectfinancierder met risicoparticipatie heeft Rabo Vastgoed zich ontwikkeld tot één van de grootste woningbouwontwikkelaars van Nederland. Rabo Vastgoed stelt zichzelf tot doel projecten vanuit het perspectief van maatschappelijk verantwoord ondernemen te benaderen en de mens daarbij centraal te stellen.

Profiel Kondor Wessels Projecten
Kondor Wessels Projecten is een zelfstandige dochteronderneming van VolkerWessels. Zij richt zich op het ontwikkelen van kantoren, bedrijfsgebouwen, woningen, winkels en speciale projecten in Nederland. De aanpak van Kondor Wessels Projecten bv richt zich volledig op de toekomstige gebruiker, bewoner of belegger. Eén van de sterke punten is het ontwikkelen van totaalconcepten. Bij de ontwikkeling werkt Kondor Wessels Projecten bv met het oog op de aanwezige marktkennis graag samen met regionale en/of lokale partijen. Een partnership met andere risicodragende partijen wordt in dit geval als een uitdaging gezien. De projectfinanciering kan in eigen beheer of in samenwerking met beleggers en banken geschieden.