Ingezonden persbericht

Intermec integreert IBM RFID software in de IF5 RFID Reader

NIJMEGEN, 20052-5- -- Intermec Technologies Corp en IBM kondigen aan dat Intermec de IBM WebSphere Device Infrastructure (WRDI) software heeft geïntegreerd in de Intermec IF5 RFID reader. Hiermee wordt een "intelligente" RFID-reader gecreëerd die automatisch het routingproces en het beheren van inkomende data van RFID-tags op zich neemt, zelfs van remote locations.


De nieuwe WRDI software geeft de IF5 vanaf nu edge-server capaciteiten, zoals de mogelijkheid om interne beslissingen te nemen die het netwerkverkeer reduceren. Inkomende data wordt gefilterd van externe RFID-tags en alleen de meest noodzakelijke informatie wordt upstream naar een bedrijfsapplicatieserver verzonden. WRDI biedt de readers tevens een platform dat eenvoudig RFID-informatie integreert met data uit andere delen van het bedrijf.

"De strategische samenwerking met IBM resulteert in concrete oplossingen waarmee RFID naadloos aansluit op bedrijfskritische systemen. RFID biedt pas voordelen als de data in het systeem correct zijn. De combinatie van IF5 en IBM krachtige middleware biedt bedrijven een intuïtieve oplossing die de datastroom omzet in bedrijfskritieke informatie," aldus Guido Vangenechten, Intermec Country Manager & Sales Director Benelux. "Met de toename van RFID-toepassingen, neemt de hoeveelheid data dat zich tussen de RFID-tags en readers verplaatst ook flink toe."

IBM's WRDI is ontworpen voor RFID-hardware fabrikanten op zoek naar een geïntegreerd software platform gebaseerd op een open standaard met als doel automatische RFID-data collectie en rapportage van remote locations mogelijk te maken wanneer er on-site geen IT-diensten beschikbaar zijn. Het platform stelt de IF5-reader met geïntegreerde WRDI-software in staat om data te versturen naar een IBM RFID WebSphere Premises Server, maar ook een RFID-printer zoals de Intermec PM4i. IBM's WebSphere Everyplace Device Manager maakt tevens deel uit van het WRDI-raamwerk. Dit zorgt voor verbinding met de IBM Tivoli Systems Management Suite die gecentraliseerd apparatuurmanagement biedt en ervoor zorgt dat nieuwe RFID-applicaties of apparatuursoftware geïnstalleerd worden op readers in remote locations.

IBM's software maakt van "radio tagging" een strategische business functie en helpt RFID om verder te gaan dan het uitwisselen of beheren van de datastroom. WRDI selecteert de relevante data uit de verkregen informatie en kan eventueel die data omzetten in een elektronische dienst die behulpzaam kan zijn bij het uitvoeren van strategische functionaliteiten. Bijvoorbeeld, de software kan product- of bedrijfsinformatie aanbieden aan het systeem dat trends in de goederenstroom analyseert en zo inzicht bieden in de efficiency of verkooptrends van een bedrijf, met als gevolg dat RFID-netwerk administrators de mogelijkheid hebben om onmiddellijk en verbeterd inzicht te krijgen in RFID-getagde pallets en producten. Die informatie kan vervolgens door een geïntegreerd retail of consumer goods goederenstroom gedeeld worden, resulterend in betere controle over de inventaris, verminderd netwerkverkeer en mogelijk een algehele reductie van systeem en managementkosten.

"Dit nieuwe aanbod met Intermec is het nieuwste voorbeeld van IBM's continue toewijding om samen te werken met 's werelds leidende RFID-hardware leveranciers en om de acceptatie van RFID-technologie wereldwijd te stimuleren, " verklaart Jacques De Kegel, Benelux Sales Leader of Sensors & Actuators Solutions. "Het creëren van intelligente readers die in staat zijn om de voordelen van marktleidende open standaard middleware oplossingen te optimaliseren, zal bedrijven een ongekend inzicht in hun goederenstroom bieden."

Over Intermec
Intermec Technologies Corp. Maakt onderdeel uit van UNOVA Inc. en levert wereldwijd toonaangevende oplossingen voor logistieke productafhandeling. Het bedrijf produceert en integreert hard- en software voor wired en wireless data-acquisitie, zoals Intellitag® RF/ID (radio frequency identification), mobiele computersystemen, barcode-printers en labels. De producten van Intermec worden in vele bedrijfstakken gebruikt om de productiviteit, de kwaliteit en reactiesnelheid van zakelijke processen te verbeteren: van goederenstroombeheer en enterprise resource planning tot en met buitendienstverkoop en service op locatie.

Over IBM
IBM levert een compleet scala aan computerapparatuur, programmatuur en bijbehorende diensten. Als 's werelds grootste aanbieder op het gebied van IT-dienstverlening heeft IBM Global Services uitgebreide ervaring op het gebied van business- en IT-consultancy, business transformation, systeembeheer en strategische outsourcing.
De software varieert van besturingsprogrammatuur tot algemene en branchegerichte oplossingen op maat. IBM verkoopt computersystemen aan organisaties; van servers en midrange-systemen tot mainframes.




Ingezonden persbericht