Ingezonden persbericht

Onderzoek softwarepakketten.nl: AFAS als beste uit de bus

DECEMBER 2005, 20051214 -- Leusden, december 2005 - 'Softwarepakketten.nl' de onafhankelijke software-vergelijkingssite van GBNED, heeft een onderzoek verricht onder 69 Nederlandse administratieve softwareleveranciers. De doelstelling van het onderzoek is gericht op het verkrijgen van inzicht in het aanbod én compleetheid van softwarepakketten voor primaire- en ondersteunende processen binnen accountants- en administratiekantoren.


Het rapport heeft Profit op de volgende pakketeigenschappen (en de volledigheid / beschikbaarheid daarvan) getest: salarisverwerking, financiële administratie, declaraties, rapportagemogelijkheden, belastingaangifte, digitale dossiervorming en web/ASP-mogelijkheden.

Met 'Profit' is AFAS dus in staat om alle primaire- en ondersteunende processen binnen de doelgroep te automatiseren. Het unieke aan Profit is dat de diverse onderdelen volledig met elkaar geïntegreerd zijn, zodat dubbele vastlegging definitief tot het verleden behoort.

Stroomlijnen van processen
AFAS mag inmiddels ruim 600 accountantskantoren tot zijn klantenkring rekenen, die hun interne en externe administraties met Profit verwerken. Cliënten van accountantskantoren kunnen via Web of ASP hun mutaties eenvoudig verwerken, zodat het administratieve proces voor beide partijen optimaal gestroomlijnd verloopt.

Over softwarepakketten.nl
Softwarepakketten.nl biedt sinds 2000 inzicht in het aanbod van zakelijke software in Nederland en daaraan gerelateerde onderwerpen. Softwarepakketten.nl is een initiatief van onderzoeksbureau GBNED. Regelmatig verschijnen publicaties van onderzoeksbureau GBNED in (financiële) vakbladen. Voor meer informatie over het rapport `Marktanalyse: Software voor Accountantskantoren 2005/2006' verwijzen wij u naar de auteur Gerard Bottemanne (ghb@gbned.nl).

Over AFAS
AFAS ERP Software B.V. met ruim 11.000 klanten en 180 medewerkers, vermarkt en implementeert geïntegreerde softwareoplossingen voor Windows en Web onder de naam 'Profit'. AFAS heeft al ruim 20 jaar ervaring in de accountancybranche en een uitgebreide inhoudelijke kennis van deze markt. Meer dan 600 accountants- en administratiekantoren, waarvan enkele zeer grote, werken naar volle tevredenheid met Profit. Mede doordat AFAS intensieve contacten onderhoudt en inspraaksessies organiseert met haar cliënten in de accountancywereld, worden vragen en wensen serieus en zorgvuldig behandeld. Zo is een totaaloplossing ontstaan die geheel is toegesneden op de moderne accountancypraktijk. Accountancy Lite is specifiek afgestemd op de wensen van het kleinere accountants- en administratiekantoor. Zo kan er geprofiteerd worden van de voordelen van de grote broer voor een klein prijsje.



AFAS ERP Software B.V.