Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

14 december 2005

Onderwerp: passantenonderzoek na overval

De politie in Putten heeft woensdag aan het begin van de avond met meerdere agenten een passantenonderzoek gehouden in de omgeving van een benzinestation, waar verleden week een overval plaats vond. In totaal zijn zo'n 190 passanten ondervraagd en er blijken toch wel enkele interessante tips bij te zitten.

De gewapende overval op het aan de Oude Rijksweg gelegen Texaco-benzinestation vond afgelopen woensdag (7/12) omstreeks 17.40 uur plaats. Een man met een bivakmuts kwam het benzinestation binnen, bedreigde de medewerker met een mes en eiste geld. De medewerker gaf een onbekend geldbedrag af, waarna de overvaller er vervolgens te voet vandoor ging. De dader droeg een donkere bivakmuts en sprak met een buitenlands accent.

De agenten hebben in de avondspits vooral fietsers die richting Ermelo en Nijkerk gingen aangesproken. Ook passanten op de Nieuwe Laaklaan/Julianalaan werden aangesproken. Verder werden bezoekers van het benzinestation ondervraagd of zij precies een week geleden iets bijzonders hadden gezien.

Ook nu bleek weer, dat er mensen waren, die voor het eerst van de overval hoorden en dit door het passantenonderzoek in verband brachten met iets, wat zij verleden week hadden opgemerkt. Naast deze passanten zoekt de politie nog contact met automobilisten of andere personen, die iets hebben gezien dat in verband met de overval kan worden gebracht.

Men kan bellen met de politie Putten via 0900 - 8844 of via het Meldpunt Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000

Einde bericht

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --