Ingezonden persbericht

De gelukkige ambtenaar®

De essentie van burgerlogica op 14 december in het WTC te Almere

ALMERE, 20051113 -- Verminderen van regelgeving? Luisteren naar wat burgers willen en vertalen in daden? Het schijnt maar niet te lukken. Is een 'andere overheid' dan een utopie? De mensen achter het project 'De gelukkige ambtenaar®' denken van niet. De introductieworkshop 'de gelukkige ambtenaar' gaat over burgerlogica en dialoog. De gehele cursus helpt op humorvolle wijze de ambtenaar kantelen van 'functioneel specialist' naar een 'burger- en vraaggerichte generalist'.


Wat vergt het om met zijn allen die kloof te overbruggen en die 'kanteling' te maken? Wat zijn de instrumenten die je kunt gebruiken? Zijn er al 'best practices'? Wat is de ervaring van burgers en deskundigen? De gelukkige ambtenaar® geeft antwoord op veel vragen. Trainer Nanette de Jong hierover: 'Het gaat over respect voor het individu en over een optimale relatie tussen burger en ambtenaar'.

Humor en relativeren
Op een onorthodoxe wijze wordt de deelnemer gevraagd kanteldenk-ambassadeur te worden in de eigen organisatie. Met een knipoog, humor en serieuze discussie wordt de deelnemer verleid om zelf actie te ondernemen. Communicatieadviseur Marcel Kolder stelt: 'Het is nu eenmaal lastige materie, het vergt nogal wat creativiteit en daadkracht van ambtenaar èn burger. Het is niet simpel om samen uitdagingen aan te gaan en doelen op te stellen.'

Introductieworkshop
De Gelukkige Ambtenaar® heeft een introductieworkshop over het fenomeen burgerlogica georganiseerd. Deelnemers worden uitgedaagd om de stap van 'denken' naar 'doen' te maken. Voor deze inleiding betaalt men slechts 50 euro per persoon. Deze introductie is voor groepen vanaf 10 personen.Woensdagochtend 14 december is de eerste introductieworkshop. Die vindt plaats in het WTC te Almere. Naast het centaal station Almere.

www.degelukkigeambtenaar.nl
De projectorganisatie De Gelukkige Ambtenaar® organiseert naast verrassende workshops en cursussen ook professionele begeleiding en advies bij het veranderingsproces naar een burgergerichte overheid. Voor meer informatie kijkt u op de website.