Ministerie van Financiën

Persbericht

PERS-2005-138

Den Haag, 30-11-2005

Volgorde veiling benzinestations bekend

Op 15 december 2005 worden de huurrechten van dertien benzinestations langs rijkswegen geveild. Het is de derde maal dat Domeinen deze veiling organiseert. De volgorde voor de veiling van deze benzinestations is bekend. De notaris heeft vandaag de loting verricht.

De huurrechten van dertien benzinestations langs rijkswegen komen volgens onderstaand schema onder de hamer:


1. Locatie 'Zuid-Laren'

De locatie 'Zuid-Laren' is gelegen aan de oostzijde van de rijksweg N34 ter hoogte van hectometerpaal (hmp.) 106,0 in de gemeente Tynaarlo (provincie Drenthe).


2. Locatie 'Breezanddijk'

De locatie 'Breezanddijk' is gelegen aan de zuidzijde van de rijksweg A7 ter hoogte van hmp. 86,4 in de gemeente Wûnseradiel (provincie Friesland).


3. Locatie 'Zalné'

De locatie 'Zalné' is gelegen aan de zuidzijde van de rijksweg N35 ter hoogte van hmp. 5,3 in de gemeenste Zwolle (provincie Overijssel).


4. Locatie 'Geulenkamp'

De locatie 'Geulenkamp' is gelegen aan de noordzijde van de rijksweg A18 ter hoogte van hmp. 193,3 in de gemeente Montferland (provincie Gelderland).


5. Locatie 'Hazepad'

De locatie 'Hazepad' is gelegen aan de oostzijde van de rijksweg N36 ter hoogte van hmp. 15,5 in de gemeente Twenterand (provincie Overijssel).


6. Locatie 't Strand'

De locatie 't Strand' is gelegen aan de westzijde van de rijksweg N31 ter hoogte van hmp. 9,8 in de gemeente Wûnseradiel (provincie Friesland).


7. Locatie 'Meiberg'

De locatie 'Meiberg' is gelegen aan de oostzijde van de rijksweg A2 ter hoogte van hmp. 203,1 in de gemeente Weert (provincie Limburg).


8. Locatie 'Meelakkers'

De locatie 'Meelakkers' is gelegen aan de zuidzijde van de rijksweg A67 ter hoogt van hmp. 25,9 in de gemeente Geldrop-Mielo (provincie Noord-Brabant).


9. Locatie 'Hongerige Wolf'

De locatie 'Hongerige Wolf' is gelegen aan de noordzijde van de rijksweg N34 ter hoogte van hmp. 25,5 in de gemeente Ommen (provincie Overijssel).


10. Locatie 'Lepelaar'

De locatie 'Lepelaar' is gelegen aan de zuidzijde van de rijksweg A6 ter hoogte van hmp. 67,8 in de gemeente Lelystad (provincie Flevoland).


11. Locatie 'Wildinghe'

De locatie 'Wildinghe' is gelegen aan de noordzijde van de rijksweg A7 ter hoogte van hmp. 104,0 in de gemeente Wûnseradiel (provincie Friesland).


12. Locatie ' Hazeldonk-Oost'

De locatie 'Hazeldonk-Oost' is gelegen aan de oostzijde van de rijksweg A16 ter hoogte van hmp. 71,0 in de gemeente Breda (provincie Noord-Brabant).


13. Locatie 'Zwartewater'

De locatie 'Zwartewater' is gelegen aan de zuidzijde van de rijksweg A67 ter hoogte van hmp. 72,6 in de gemeente Venlo (provincie Limburg).

De veiling vloeit voort uit de Benzinewet (Wet tot veiling van bepaalde verkooppunten van motorbrandstoffen). Het doel van de wet is het verruimen van de toetredingsmogelijkheden in de benzinemarkt en het vergroten van de prijsconcurrentie. Deze doelen vloeien voort uit het project Marktwerking, Deregulering en Wetgevingskwaliteit (MDW) Benzinemarkt. De wet beoogt deze doelen te bereiken door het huurrecht voor een periode van 15 jaar op alle locaties (circa 250) voor een verkooppunt van motorbrandstoffen langs rijkswegen volgens een vastgesteld schema te veilen.

Daardoor zullen jaarlijks 10 tot 15 huurrechten worden geveild.

De veiling vindt plaats op 15 december in het Crowne Plaza Promenade Hotel, van Stolkweg 1

Aanvang: 10.00 uur, zaal open 8.30 uur.

Meer informatie over de veiling is te vinden op: www.minfin.nl/domeinen