Gemeente Weert

30 november 2005

Gemeente organiseert WinterWeert

Grote ijsbaan en kerstsfeer in weert rond feestdagen

Weert kan dit jaar opnieuw schaatsen in het centrum tijdens de kerstperiode. De gemeente laat een grote ijsbaan op de Nieuwe Markt plaatsen en zorgt voor een aantal attracties en versieringen op diverse plaatsen in het centrum van de stad. Dat alles zorgt voor een warme, winterse kerstsfeer in de Weerter binnenstad.

Op de Markt in het centrum van Weert heeft afgelopen jaren in de kersttijd een ijsbaan gestaan. Deze baan met omlijstende activiteiten werd georganiseerd door de stichting Evenementen Weert van Centrum Management Weert. Deze stichting heeft de organisatie van de ijsbaan teruggegeven aan de gemeente, omdat de kosten niet meer door hen gefinancierd konden worden.

Grotere ijsbaan
Vandaar dat de gemeente dit jaar de organisatie verzorgt van de ijsbaan en de andere attracties. De ijsbaan wordt dit jaar ongeveer anderhalf maal groter dan vorig jaar en wordt geplaatst op de Nieuwe Markt. De baan is geopend van donderdagavond 15 december tot en met zondag 8 januari. Voor 1oe uur schaatsen betaalt men E 1,50. Het huren van schaatsen kost E 1,00 per termijn van 1oe uur.

Attracties
Verder zijn er, verspreid over de binnenstad, diverse attracties in kerstsfeer te vinden. Bij de ijsbaan op de Nieuwe Markt staat het ijsbaancafé, waar men wat kan eten en drinken. Daarnaast staan op dat plein ook een oliebollenkraam en een wafelkraam. Op de Markt wordt een poffertjeskraam opgebouwd en staan diverse kinderattracties zoals de Alladin-vlucht (1e prijs jeugdattracties kermis Weert 2005), een draaimolen en een treintje. Op de Meikoel, de verbinding tussen Nieuwe Markt en Markt, staan diverse kramen met artikelen in kerstsfeer. Verder zorgt de gemeente ervoor dat de kastagnebomen op de Nieuwe Markt sfeervol worden verlicht met kleine lampjes en dat de pleinen in kerstsfeer worden gebracht met kerstdennen.

Weekmarkt verplaatst
Omdat de ijsbaan op de Nieuwe Markt wordt ingericht, wordt de weekmarkt op vier zaterdagen verplaatst naar een andere locatie. Op 18, 24 en 31 december en 7 januari is de weekmarkt te vinden op de Wilhelminasingel.

Fietsen stallen
Wie met de fiets naar de stad komt om te schaatsen of de binnenstad te bezoeken, kan het rijwiel veilig stallen in de nieuwe fietsenstalling aan het St. Raphaelpad (ingang naast het postkantoor). Vanwege de ijsbaan is deze fietsenstalling ook op zondag 18 december en zondag 8 januari van 12.30 tot 17.30 uur geopend. Overigens worden de fietsenrekken op de Nieuwe Markt gedurende WinterWeert verwijderd. 2005.196 FS


---- --