Ingezonden persbericht


Persbericht

Filmdebat 'The devil's miner' over het probleem met kinderarbeid

Global # 11: filmdebat The devil's miner
Donderdag 15 december
LUX Nijmegen

The Devil's Miner speelt zich af in een oude, maar nog functionerende zilvermijn in Cerro Rico in Bolivia. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de veertienjarige Basilio Vargas, die samen met zijn jonge broertje dagelijks in de mijn werkt. Ze dromen ervan veel zilver te vinden, zodat ze aan de mijn kunnen ontsnappen en naar school kunnen gaan. Maar heel waarschijnlijk is die toekomst niet.

Het aansluitende filmdebat gaat over de problematiek van kinderarbeid. Hoewel iedereen het er over eens zal zijn dat kinderen naar school zouden moeten, levert kinderarbeid in arme landen vaak het enige gezinsinkomen op. Hoe om te gaan met dit dilemma? Wat zijn de haken en ogen als we het hebben over mogelijke oplossingen voor dit probleem?
Met Kristoffel Lieten (hoogleraar Kinderarbeid UvA) en Astrid Kaag (beleidsmedewerker NV Mondiaal). Gespreksleider is Koen Dortmans (LUX).

Locatie: LUX, Marienburg 38-39, Nijmegen
Aanvang: 19 30 uur
Entree: 8 euro (studenten Radboud Universiteit/HAN, medewerkers Radboud Universiteit en houders alumnipas Radboud Universiteit 4 euro) Kassa: 0900-5894636
Informatie: www.lux-nijmegen.nl

Georganiseerd i.s.m. het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen. Global is mogelijk gemaakt door de NCDO (hoofdsponsor) en dankzij bijdragen van Hivos, Cordaid, Icco, Novib en het Nijmeegs Universiteits Fonds. Zie ook www.globaldebat.nl

dhr. Hedzerd de Boer
programmaker debat LUX
024-3818122
024-3556151 (rechtstreeks)
06-42458124
hedzerd@lux-nijmegen.nl
www.lux-nijmegen.nl