Gemeente Hoorn


Badmintontoernooi voor 55-plussers in De Kers

Persbericht d.d.: 7 december 2005

Op donderdag 15 december kan iedereen van 55 jaar en ouder op een ontspannen manier kennismaken met de sport badminton. Sportopbouwwerk Hoorn organiseert dan een badmintontoernooi in sporthal De Kers, Moerbalk 1 in de Kersenboogerd. De senioren worden begeleid door sportleraren met ervaring in training van 55-plussers.

Tijdens de bewegingsweek in oktober liet Sportopbouwwerk Hoorn de 55-plussers dit jaar voor de vijfde keer kennismaken met diverse sporten. Na de bewegingsweek komt er elke maand een andere sport voor het voetlicht. In december is dat badminton. Met het 55-plustoernooi wordt de badmintonmaand feestelijk afgesloten. Deelnemers kunnen zich op donderdag 15 december inschrijven voor EUR 2,00 per persoon. Het toernooi duurt van 15.30 tot 17.30 uur. Aan het eind van de middag is er voor iedereen een kopje koffie of thee met een smakelijke verrassing.

55-plussers kunnen aan het toernooi deelnemen als beginner of gevorderde. Iedereen is van harte welkom, ook wie alleen op de camping badmintont of helemaal geen badminton speelt. De sportleraren zijn gespecialiseerd in het trainen en begeleiden van ouderen en houden rekening met hun conditie. In de sporthal liggen een racket en shuttle klaar. Sportkleding en zaalschoenen moeten de deelnemers zelf meenemen. Meer informatie is verkrijgbaar bij de heer Luigi Arion, telefoon: 0229 259450. Kijk voor meer informatie over Sportopbouwwerk Hoorn en de campagne Ouderen in Beweging op www.sportopbouwwerkhoorn.nl.

---