Gemeente Maassluis

Hoogste punt MFA-Oost

Op donderdag 15 december 2005 wordt het hoogste punt bereikt van de multifunctionele accommodatie (MFA) in de Sluispolder-Oost in Maassluis. Wethouder J.F. Scheerstra zal dit heuglijke feit luister bij zetten door op symbolische wijze de eerste plag van de mos-sedumbedekking op het dak van het gebouw te plaatsen. Vertegenwoordigers van architectenbureau Topos en aannemer Voormolen Bouw zullen hierbij aanwezig zijn en ook de toekomstige gebruikers van het gebouw zijn uitgenodigd. De MFA-Oost verrijst aan de Vincent van Goghlaan, op de plek waar voorheen de Prinses Christinaschool stond.

De Prinses Christinaschool, nu tijdelijk gehuisvest in noodlokalen, wordt uiteraard een belangrijke gebruiker van het nieuwe gebouw. Daarnaast zullen ook de Thuiszorg Nieuwe Waterweg Noord, de GGD Nieuwe Waterweg Noord en de Stichting Kinderopvang Maassluis een deel van het gebouw in gebruik nemen. Ook komt er een nieuwe gymnastiekzaal en blijft er nog ruimte over voor welzijnsactiviteiten voor de wijk.

Topos Architecten heeft het gebouw ontworpen. Een van de karakteristieke kenmerken van het gebouw is de mos-sedum (vetplanten) bedekking op een groot deel van het dakvlak. Gekozen is voor deze groene dakbedekking om de omwonenden die op het gebouw uitkijken een fraai en groen uitzicht te bieden.