Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Feestelijke start werkzaamheden natuur- en recreatiegebied Lange Bretten

Geuzenveld-Slotermeer, het groenste stadsdeel van Amsterdam, telt veel parken, plantsoenen en groengebieden. Eén van die terreinen, de Lange Bretten, wordt verder ontwikkeld tot een natuur- en recreatiegebied. De werkzaamheden hiervoor zijn recent gestart. Op donderdagmiddag 15 december wordt daar feestelijk bij stilgestaan. U bent daarbij van harte welkom.

De Lange Bretten is onderdeel van de Brettenzone, een groene strook tussen Spaarnwoude en de Amsterdamse binnenstad. Een deel van dit terrein wordt ontwikkeld tot kijk- en struinnatuur.

Inmiddels is het meest westelijk deel, de Kluut, enkele jaren geleden opgeleverd. Het oer-Hollands(slagen)landschap is hier teruggebracht. Ook is er een laarzenpad aangelegd. Daar kunnen wandelaars, buiten het broedseizoen, genieten van de fraaie natuur.

Vondelpark
Nu is de Lange Bretten, in oppervlakte twee keer het Vondelpark, aan de beurt. De werkzaamheden gaan ongeveer een jaar duren. Dan ligt er een natuurgebied, waar bezoekers via laarzenpaden voor een deel in kunnen.

Daarnaast is een groot deel niet toegankelijk. Dat wordt het domein van Schotse Hooglanders, die al grazend het gebied mede `beheren'.

Programma
De feestelijke start van de werkzaamheden vindt plaats in het clubgebouw van Tuindersvereniging De Groote Braak, Daveren 25 te Amsterdam. Het programma begint om 15.00 uur met een inloop. Daarna volgt onder meer een groendebat onder leiding van televisiemaker Prem Radhakishun.