Gemeente Dordrecht


Persbericht
Koningin woont optreden Antilliaanse artiesten bij Rechtstreekse uitzending Koninkrijksconcert

RTV Dordrecht verzorgt in samenwerking met RNN7 een twee uur durend rechtstreeks verslag van het Koninkrijksconcert op donderdag 15 december. In heel Zuid-Holland kunnen belangstellenden van 19.45 tot 21.45 uur thuis de voorstelling in Schouwburg Kunstmin volgen.

Vorig jaar op 15 december werd in de Ridderzaal herdacht dat precies 50 jaar geleden het Koninkrijksstatuut bevestigd werd. Bij die gelegenheid is afgesproken dat de Statuutdag voortaan jaarlijks gevierd zou worden. Dordrecht heeft de eer om als eerste gemeente invulling te geven aan die viering. Gekozen is voor een swingend, afwisselend, cultureel programma onder de naam Koninkrijksconcert.

Op het programma staan optredens van The Brassband, zangeres Maruja, rapper D-Kaya, gitarist Marlon Titre en popgroep Krezip. De avond wordt gepresenteerd door Jandino Asporaat, die vorig jaar de persoonlijkheidsprijs won tijdens het Camarettenfestival. Het concert is in de eerste plaats bedoeld als blijk van waardering voor de vele vertegenwoordigers en vrijwilligers die zich voor de integratie van de Antilliaanse gemeenschap inzetten.

De avond wordt bijgewoond door H.M. Koningin Beatrix en door een aantal ministers. Ook premier Ys van de Antillen woo! nt het concert bij, Gastheren burgemeester R.J.G. Bandell en minister A. Pechtold van Koninkrijkszaken spreken een welkomstwoord uit. De rechtstreekse uitzending van RTV via RNN7 wordt gepresenteerd door Tanja Fraai van de Wereldomroep.

Dordrecht, 13 december 2005
Redactie
F.C. Langschmidt
Communicatie

email FC.Langschmidt@dordrecht.nl
Informatie