Gemeente Leiden

Derde Donderdag December in het teken van ZwerfAfvalPakkers

Nederland Schoon en de gemeente Leiden bedanken op donderdag 15 december 2005 inwoners die zich inzetten voor het schoonhouden van hun eigen leefomgeving. Nederland Schoon noemt deze vrijwilligers 'ZwerfAfvalPakkers'. Zij krijgen van de wethouder Rogier van der Sande (Stedelijk Beheer en Wijkbeheer) op deze dag een speciaal ZAP-speldje opgespeld.

Op de Derde Donderdag van December zetten tientallen Nederlandse gemeenten mensen in het zonnetje die zich het afgelopen jaar op eigen initiatief hebben ingezet om hun omgeving zwerfafvalvrij te maken. Leiden heeft veertien van die betrokken burgers genomineerd die op 15 december het ZAP-speldje en de bijbehorende oorkonde in ontvangst mogen nemen.

De afgelopen maanden is de gemeente Leiden op zoek gegaan naar geschikte kandidaten: mensen die regelmatig op pad gaan om hun omgeving schoon te maken. Deze mensen zijn uitgenodigd om op de Derde Donderdag van December naar het gemeentehuis van Leiden te komen, waar zij worden ontvangen door wethouder Van der Sande. De wethouder vertelt in een korte toelichting waarom de betreffende kandidaten voorgedragen zijn voor deze verrassing.

Datum: donderdag 15 december
Locatie: raadzaal stadhuis leiden
Het programma voor de bijeenkomst ziet er als volgt uit: 10.00 uur: ontvangst kandidaten in de raadszaal in het Stadhuis 10.30 uur: wethouder Rogier van der Sande zet kandidaten in het zonnetje 11.00 uur: afsluiting actie

De ZAP-actie valt geheel binnen de doelstelling van Stichting Nederland Schoon.

Noot voor de redactie (