Gemeente Den Haag

december 2005
Caballero Fabriek broedplaats voor startende ondernemers (13 december)

Ondertekening overeenkomst Starterscluster door gemeente en BViT

Wethouder Pieter van Woensel van Economie en Toon Buddingh' van innovatienetwerk BViT ondertekenen donderdag 15 december a.s. om 11.00 uur op het Stadhuis de overeenkomst voor een starterscluster in de Caballero Fabriek. Het starterscluster biedt startende bedrijven huisvesting, individuele begeleiding en gezamenlijke faciliteiten zoals receptie, horeca, telefoon- en kopieerservice. De Caballero Fabriek op de Binckhorst biedt naast startende ondernemers ook plaats aan gevestigde bedrijven. Deze mix van bedrijvigheid zorgt voor een inspirerend en aantrekkelijk klimaat met een meerwaarde voor alle te vestigen ondernemers.

De Caballero Fabriek wordt omgevormd tot een bedrijfsverzamelgebouw voor innovatieve, culturele en creatieve bedrijven. De fabriek is zeer geschikt voor bedrijven op het gebied van multimedia, grafische ontwerp, reclame, ICT, communicatie, kunstuitleen, evenementen en architectenbureaus. Naast middelgrote en volwassen bedrijven wil de gemeente bijzondere, opmaat-faciliteiten aanbieden aan starters in de vorm van een starterscentrum. In de Caballero Fabriek is 650 m² ingericht voor startende ondernemers. Binnen het BViT Caballerocluster zijn zesentwintig werkplekken te huur en dertig werkplekken in zeven units beschikbaar voor de iets 'oudere' bedrijven. BViT zal de exploitatie van het starterscluster voor haar rekening nemen. De kosten van het realiseren van het starterscluster worden geraamd op 200.000, incl. BTW.

BViT
Het BViT innovatienetwerk is een groeiende groep ICT bedrijven die samenwerkt om innovaties te realiseren. Binnen de BViT zijn startende, doorstartende en groeiende bedrijven actief, die elkaar steunen bij het ondernemen en gezamenlijk zoeken naar synergievoordelen. De samenwerking resulteert in geld en tijd om succesvol te innoveren. Doelstelling van BViT is het verbeteren van innovatief ondernemerschap, het op de markt brengen van nieuwe producten en diensten en het realiseren van rendabele bedrijven. Meer informatie over BViT en het starterscluster is te vinden op www.bvit.net.

Planning
In 2005 is het plan van aanpak opgesteld, zodat het starterscluster per 1 maart 2006 operationeel kan zijn. De verbouwing van de 1e fase van de Caballero Fabriek wordt eind 2005 afgerond, zodat de ruimten begin 2006 in gebruik kunnen worden genomen. De totale oplevering van de fabriek is gepland eind 2008. Voor meer informatie kijk op www.caballerofabriek.nl.