Gemeente Geertruidenberg


Besluiten van B&W

B&W heeft op 29 november o.a. de volgende besluiten genomen. Jaarverslag 2004 en begroting CvK Amadeus
Het college heeft besloten om CvK Amadeus een subsidiebudget toe te kennen van
126.695 voor het realiseren van de activiteiten en voorwaarden, zoals die in de overeenkomst budgetsubsidie genoemd worden.

Subsidie Stichting Peuterspeelzalen Raamsdonk
Het college heeft besloten om aanvullende subsidie ter beschikking te stellen aan de Stichting Peuterspeelzalen Raamsdonk. Het gaat voor 2005 om een subsidie van
10.500,-. Met de stichting zal begin 2006 overleg worden gevoerd over de subsidie in de komende jaren.

Pilot Buurtnetwerk Jeugdhulpverlening 2006
Het college heeft besloten de bekostiging van de pilot buurtnetwerk jeugdhulpverlening te wijzigen in 2006. Deze pilot loopt in Raamsdonksveer. Het gaat om ruim 3.200,- dat nu ten laste komt van een andere post. Uiterlijk juni 2006 wordt een besluit genomen over het voortzetten van buurtnetwerken jeugdhulpverlening en over het bekostigen daarvan.

Samenwerkingsovereenkomst Regionale Meld- en Coördinatiefunctie Het college heeft ingestemd met het opnieuw vaststellen van een samenwerkingsovereenkomst voor 2006-2010. Het gaat om een integrale aanpak voor het voortijdig schoolverlaten van jongeren tot 23 jaar. Dit houdt in het melden van voortijdig schoolverlaters door scholen, het registreren ervan door de gemeente en het realiseren van allerlei voorzieningen als verwijzingsmogelijkheid om jongeren weer op het juiste spoor te krijgen.

Ter Kennisname
Het college heeft kennis genomen van:

- het werkplan 2006 van de beeldende kunstadviescommissie;
- het verslag van Onderwijscentrum Time Out (Octo) van schooljaar 2004/2005.
Dit verslag wordt nu aan de commissie Samenlevingszaken aangeboden;
- de verslagen van de wijkbijeenkomsten van wijk- en buurtbeheer (1, 3, 7 en 10 november). Deze liggen ter inzage voor de raadsleden.