Den Haag, 14 december 2005

Vragen van het lid Van Dam (PvdA) aan de minister van Economische Zaken en de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

over de publieke jongerenzender FunX


---

Is het u bekend dat de publieke jongerenzender FunX behalve in de grote steden ook in de rest van het land via de ether beschikbaar zou willen zijn?


---

Deelt u de wens van FunX om de zender ook in de rest van het land via de ether te distribueren, gezien haar succesvolle invulling van de publieke taak om jongeren van allerlei verschillende culturele achtergronden te bereiken met een informatieve en culturele programmering?


---

Is het correct dat er op dit moment nog verschillende evenementenfrequenties beschikbaar zijn, evenals overige ongebruikte frequenties?


---

Zo ja, bent u bereid in kaart te brengen welke ruimte er is om FunX ook in de rest van Nederland via de ether te kunnen distribueren?


---

Bent u bereid om beschikbare etherruimte toe te wijzen aan FunX?


---

Bent u tevens bereid FunX op te nemen in het Must Carry-pakket zodat de distributie via de kabel gegarandeerd kan worden? Zo ja, wanneer mogen we van u een voorstel verwachten? Zo nee, waarom niet?