Rijn & Venen, 09.20 uur

Utrecht 15-12-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Schennispleger

MAARSSEN Woensdag 14 december werd een verdachte van schennispleging aangehouden.

Omstreeks 08.15 uur werden agenten naar de Maarssenbroeksedijk gestuurd, waar een man in de bosjes zou staan die zichzelf bevredigde. Een 21-jarige vrouw uit Utrecht werd hiermee geconfronteerd en belde de politie. Dankzij een goed signalement konden de agenten de verdachte, een 39-jarige Maarssenaar, achterhalen. De man moest zich aan het politiebureau melden, wat hij deed. Daar werd hij aangehouden en verhoord. Proces-verbaal is opgemaakt.

Verkeerscontrole

WILNIS Op woensdag 14 december controleerde de politie van 11.00 tot 12.00 uur of bestuurders zich hielden aan de geslotenverklaring op de Dorpsstraat en of zij hun autogordel droegen. Vier bekeuringen werden uitgeschreven voor het negeren van het inrijdverbod en drie voor de gordel.

Vuurwerk

BREUKELEN Woensdag 14 december omstreeks 11.00 uur werden twee 13-jarige jongens uit Maarssen op de Schepersweg betrapt met illegaal vuurwerk. Het vuurwerk is in beslag genomen en de ouders van de jongens zullen in kennis worden gesteld. Mogelijk moeten de jongens een Haltstraf ondergaan.

Onder invloed

MONTFOORT Donderdag 15 december werd een verdachte van rijden onder invloed aangehouden.

Om 01.40 uur zagen surveillerende agenten op de provinciale weg N228 een automobilist rijden die zij controleerden. De 44-jarige Montfoorter blies een A, wat betekent dat hij vermoedelijk teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en moest op het politiebureau ademanalyse ondergaan. Daaruit bleek dat hij 300 ug/l in zijn lichaam had. Proces-verbaal werd opgemaakt. Ook bleek dat de man nog 2 weken detentie tegoed had. Hij is ingesloten.