Politie Hollands Midden

Datum: 15 December 2005

Katwijk Botsing op rotonde De politie van Katwijk kreeg op woensdag 14 december, rond 17.45 uur, de melding dat er een aanrijding op de rotonde van de Wassenaarseweg met de Westerbaan een ongeluk was gebeurd. Een scooter had op de rotonde gereden in plaats van op het (brom)fietspad en is over het hoofd gezien door een automobilist. De automobilist, een 23-jarige man uit Katwijk, had de brommer niet zien aankomen. Op het moment dat hij de rotonde opreed hoorde hij een knal. De bromfietser, een 30-jarige man uit Katwijk, is ten val gekomen en is met pijn in zijn borst overgebracht naar het LUMC.

Noordwijkerhout Politie ontdekt hennepversnijderij

De politie ontdekte op woensdag 14 december rond 13.00 uur in een bedrijfsloods aan de Vlashoven een hennepversnijderij. Er lag 35 kilogram aan hennep met een straatwaarde van ongeveer 80.000 euro. De politie hield in de loods 12 verdachten aan. Eén van de verdachten zit nog vast. De overigen werden in de avond weer op vrije voeten gesteld.

De ontdekking werd gedaan na informatie dat er rond het pand een geur van hennep hing. De politie trof een dichte loods aan van waaruit stemmen te horen waren. Na enige tijd ging een deur open en kwam een enorme hennepwalm de agenten tegemoet. Daarop besloten de agenten binnen een kijkje te nemen en troffen daar de hennepversnijders aan. De politie hield 8 mannen van 17 tot 43 jaar uit Leiden, Sassenheim, Voorschoten en IJmuiden en 3 vrouwen van 18 tot 40 jaar uit Leiden en IJmuiden aan. Een 45-jarige man uit Noordwijkerhout die zich later bij het pand meldde werd eveneens aangehouden. Hij zit nog vast. De versneden hennep en hennepplanten zijn vernietigd.

Het is de tweede keer binnen een jaar dat de politie in dit bedrijfspand hennep ontdekt. Op 17 januari van dit jaar werden twee hennepkwekerijen ontdekt waar 2000 planten groeiden. Er werden in die zaak 8 verdachten aangehouden en de kwekerij werd ontmanteld.

---Herhalingsbericht---

Oegstgeest Politiebureau woensdagavond gesloten

Het politiebureau in Oegstgeest aan de Rhijngeesterstraatweg is vanaf 1 januari 2006 op de woensdagavond gesloten. Vanaf die datum is het bureau van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Zaterdag en zondag is het bureau gesloten. Met de woensdagavond wilde de politie, als proef, de burgers een ruimere openingstijd bieden. De politie constateert echter een laag bezoekersaantal op die avond en stopt daarom met de avondopening. De politie wijst erop dat men ook via internet aangifte kan doen van diefstal (brom-)fiets of auto, winkeldiefstal en vernielingen. Indien u aangifte doet aan het bureau wordt u geadviseerd om vooraf een afspraak te maken om zo de wachttijd te verkorten. Buiten de openingstijden kunt u ook terecht bij het politiebureau in Katwijk aan de Piet Heinlaan 140.

Leiden Rijden onder invloed Agenten hebben op donderdag 15 december, omstreeks 00.50 uur, een automobilist op de Vondellaan aan de kant gezet. De automobilist, een 39-jarige Leidenaar, werd vanwege een standaard controle onderworpen aan een blaastest. De uitslag van 510 ug/l, lag ver boven de toegestane limiet van 220 ug/l. De man is aangehouden en heeft een proces-verbaal gekregen. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 6 uur opgelegd.

Leiden Jongen wegens belediging aangehouden

De politie heeft woensdag 14 december, in de middag, een 15-jarige jongen uit Zoeterwoude-Dorp aangehouden wegens belediging van een agent. De agent fietste op de Breestraat een groepje van drie jongens voorbij. Op dat moment riep de 15-jarige jongen beledigende woorden in de richting van de agent. Deze is naar de jongens teruggefietst en heeft hen aangesproken. De jongen bekende te hebben geroepen waarop hij werd aangehouden. Hij zal worden aangemeld bij bureau Halt.

Leiden Aanhouding na bedreiging

De politie heeft woensdag 14 december een 19-jarige Leidenaar aangehouden wegens bedreiging. De Leidenaar wordt ervan verdacht op woensdag 26 oktober een 15-jarige meisje uit zijn woonplaats te hebben bedreigd met geweld. Volgens de Leidse mocht zij van de verdachte niet omgaan met zijn zus en dreigde hij daarom met geweld.

Leiden Man betrapt tijdens rijden met ontzegging

De politie heeft donderdagnacht, 15 december, een 27-jarige automobilist uit Den Haag aangehouden wegens rijden tijdens een rijontzegging. Agenten controleerden de man op de Legewerfsteeg en ontdekten dat hij eerder al een rijontzegging had gekregen. De man had zijn rijbewijs moeten inleveren, maar had dat nog niet gedaan. De Hagenaar werd aangehouden en zijn rijbewijs werd alsnog ingevorderd. Ook betaalde de man een nog openstaande boete. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Alphen a/d Rijn Politie houdt inbreker garagebox aan

De politie hield op donderdag 15 december, rond 04.00 uur, op de President Kennedylaan een 20-jarige man uit Hellevoetsluis aan. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor te hebben geprobeerd in te breken in een garagebox aan de Venusstraat. Hij deed dit met nog twee mannen, naar wie nog wordt gezocht door de politie. De poging om in te breken werd gezien door een buurtbewoonster die onmiddellijk de politie belde. Kennelijk waren er omstandigheden waardoor de inbrekers besloten niet verder te gaan maar weg te rennen. De politie zag onderweg naar de Venusstraat op de President Kennedylaan één van deze rennende inbrekers en hield hem aan. Hij is ingesloten. De politie zet het onderzoek vandaag voort.

Leiderdorp Diefstal uit woning De politie is een onderzoek gestart naar een woninginbraak aan de Bijdorp. Op de avond van woensdag 14 december is er ingebroken in de woning. Verdachte(n) zijn via de tuin binnengekomen en hebben een raam opengebroken om toegang tot het huis te verkrijgen. De woning hebben zij vervolgens doorzocht op waardevolle spullen. De bewoners hebben aangifte gedaan en missen na de inbraak onder andere een aantal sieraden, een digitale camera en een tas. De technische recherche van Politie Hollands Midden zal onderzoek doen naar eventueel achtergelaten sporen.

Nieuwkoop Aanrijding Agenten spoedden zich woensdag 14 december, omstreeks 15.40 uur, naar de Kennedylaan waar een aanrijding zou hebben plaatsgevonden. Ter plaatse bleek een bromfietser aangereden te zijn door een automobiliste. De automobiliste, een 55-jarige vrouw uit Wilnis, reed op de Kennedylaan uit de richting van de Provincialeweg. Zij wilde linksaf de Larixstraat inslaan, maar liet hierbij de haar op dezelfde weg tegemoetkomende bromfietser niet voor. Hierdoor ontstond tussen een beiden een aanrijding. De bromfietser, een 16-jarige jongen uit Zevenhoven, raakt gewond aan zijn voet en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Gouda Vrouw schopt stennis

De politie heeft woensdagavond, 14 december, een 45-jarige vrouw uit Gouda aangehouden na het vernielen van enkele kopjes in een opvanghuis aan de Livingstonelaan. De vrouw viel uit tegen medewerkers toen zij geen medicatie kreeg en gooide vervolgens enkele kopjes stuk. Agenten troffen de vrouw buiten aan en roken bij haar een alcohollucht. De vrouw begon, nadat de agenten haar hadden aangesproken, wild om zich heen te slaan en liep in de richting van de medewerkers. Een agent hield de vrouw tegen, maar deze probeerde vervolgens de agent te slaan. De vrouw werd hierop aangehouden, maar wist nog in het gezicht te spugen van een medewerker.

Gouda Man aangehouden wegens belediging

Agenten hebben woensdagavond, 14 december een 40-jarige Gouwenaar aangehouden wegens belediging van enkele agenten. De agenten waren na een melding van een ruzie in een woning aan de Herenstraat ter plaatse gegaan en troffen de man, een bekende van de politie, buiten aan. Deze daagde de agenten uit, beledigde hen en wilde met ze vechten. De Gouwenaar werd hierop aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Waddinxveen Aanrijding, chauffeur wordt verzocht zich te melden De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding op de Beethovenlaan. Op woensdag 14 december, omstreeks 13.40 uur, reed een 42-jarige automobilist uit Waddinxveen op de Beethovenlaan in de richting van de Chopinlaan. Hij remde af voor een vrachtwagen die aan de rechterzijde vanuit een uitrit de weg op kwam rijden. De auto achter de automobilist kon echter niet meer op tijd stoppen en botste achterop. De automobiliste van de tweede auto, een 32-jarige vrouw uit Boskoop, is met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De chauffeur van de vrachtwagen is uitgestapt en is naar de eerste auto toegelopen. Vervolgens heeft hij zijn weg vervolgd. De chauffeur wordt verzocht zich te melden bij de politie. Dit kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of bij het dichtstbijzijnde politiebureau.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --