Stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht 15-12-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Aangehouden voor inbraak in een auto

UTRECHT De politie heeft woensdagavond vier minderjarige jongens aangehouden voor het plegen van een auto-inbraak.

Rond 20.55 uur kreeg de politie een melding dat een aantal jongeren had ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Lauwerecht. Ter plaatse werden de verdachten niet meer aangetroffen. Omdat getuigen een goed signalement hadden gegeven kon de politie ter hoogte van het viaduct aan het Oudenoord vier jongens twee van 14 jaar, een van 12 en een van 13 jaar oud allen uit Utrecht - aanhouden. Op het bureau hebben verschillende jongens een bekennende verklaring afgelegd.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie woensdagavond een jongen aangehouden voor het stelen van kleding.

De beveiliging zag omstreeks 18.30 uur een jongen zich verdacht gedragen op de kledingafdeling van de winkel. Hierbij werd gezien dat de jongen kleding mee wilde nemen zonder deze eerst af te rekenen. De beveiliging greep in en hield de 17-jarige jongen uit Utrecht aan. Deze probeerde nog wel te vluchten en verzette zich. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de jongen voor verhoor meegenomen naar het bureau. Uit het systeem bleek dat de Utrechter een veelpleger was. Hij werd ingesloten.

Straatroof

UTRECHT Op de Dr. Max Euwestraat vond woensdagavond een beroving plaats van een vrouw die net met haar auto wegreed van een parkeerplaats.

Een 36-jarige vrouw uit Nieuwerbrug reed omstreeks 18.30 uur weg vanaf het parkeerterrein aan de Doornburglaan. Ter hoogte van de Dr. Max Euwestraat moest de vrouw stoppen voor een jongen die de weg overstak. Op dat moment werd het rechterportier van haar auto opengetrokken door een tot nu toe onbekende jongen. De jongen griste haar computertas van de rechterstoel weg.

De vrouw zag nog wel kans om het hengsel beet te pakken maar doordat deze brak verdween de verdachte met de computer in onbekende richting. Het slachtoffer zag nog wel dat de jongen waarvoor zij eerder was gestopt bij de verdachte hoorde. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 - 88 44.

Vermist man terecht

UTRECHT - De sinds maandag 12 december vermiste 49-jarige man uit Utrecht is weer terecht.

Woensdagavond werd de politie gebeld door een instantie in Utrecht met de mededeling dat de 49-jarige Tonnis Hensens zich gemeld had. De man verkeerd in goede gezondheid. Over de reden waarom hij enige tijd verdwenen was is op dit moment nog geen duidelijkheid.

Twee vrouwen aangehouden voor winkeldiefstal

UTRECHT Bij een winkel aan de Rijnkade heeft de politie woensdagmiddag twee vrouwen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

De beveiliging van de winkel zag omstreeks 13.05 uur dat twee vrouwen zich verdacht gedroegen op de parfum afdeling. Op het moment dat de beveiliging zag dat de vrouw zonder af te rekenen de winkel wilde verlaten werd ingegrepen. De vrouwen beiden 19 jaar en afkomstig uit Hoorn (NH) werden aangehouden en overgedragen aan de politie. Op het bureau werd door beiden vrouwen een bekennende verklaring afgelegd.