Rechtbank Amsterdam


Ondernemingskamer uitspraak inzake Versatel Telecom International NV

De Ondernemingskamer heeft heden, 14 december 2005, uitspraak gedaan op het verzoek van Centaurus Capital Limited c.s. (advocaat: mr. P.J. van der Korst) tot het treffen van onmiddellijke voorzieningen jegens Versatel Telecom International N.V. (advocaat: mr. A.F.J.A. Leijten).

De Ondernemingskamer heeft drie (3) nader aan te wijzen personen tot commissaris van Versatel benoemd, die in alle gevallen waarin de wet of de statuten van Versatel enige bevoegdheid toekennen aan haar raad van commissarissen of waarin die bevoegdheid voortvloeit uit de Nederlandse corporate governance code en in het bijzonder ook uit best practice bepaling III.6.4 daarvan, bij uitsluiting bevoegd zijn om beslissingen te nemen inzake transacties, direct of indirect, met rechtspersonen die behoren tot de groep van Tele2 AB, waaronder begrepen de voorgenomen juridische driehoeksfusie tussen Versatel, Tele2 Finance B.V. en Tele2 Netherlands Holdings B.V.

De Ondernemingskamer heeft Versatel voorts verboden om in enige algemene vergadering van aandeelhouders ter stemming te brengen enig besluit of mee te werken aan enige (rechts)handeling, strekkende tot gehele of gedeeltelijke afwijking van de Nederlandse corporate governance code, behoudens wat betreft de in het jaarverslag over het boekjaar 2004 reeds voorziene afwijking daarvan.

LJ Nummer

AU8151

Bron: Gerechtshof Amsterdam Datum actualiteit: 15 december 2005 Naar boven