Edelman - DLV


15 - 12 - 2005

Exact Software neemt Inspired Solutions over

Exact versterkt positie in Noord-Amerika

Delft, 14 december 2005 Exact Software heeft de overname van Inspired Solutions, een IT-adviesbureau uit Atlanta, Georgia afgerond. Inspired Solutions geeft advies en biedt professionele diensten gebaseerd op Exact software. Door deze acquisitie wordt Inspired Solutions een regionale onderneming van Exact Software in Noord-Amerika en blijft het zijn klanten in deze regio ondersteunen. Inspired Solutions heeft meer dan 25 werknemers in dienst en verwacht voor 2005 een omzet van ongeveer USD 3,3 miljoen. De overname zal in contanten worden voldaan.

Inspired Solutions heeft ongeveer tweehonderd klanten en is sinds 1996 een partner van Exact Software. De laatste tien jaar werkte de organisatie nauw samen met Exact om bedrijven uit het middensegment te voorzien van zakelijke oplossingen die efficiëntie binnen een onderneming bevorderen.

Inspired Solutions is de afgelopen tien jaar een toptien reseller voor Exact geweest en we zijn verheugd dat deze organisatie deel uit gaat maken van Exact Software, aldus James P. Kent Jr., CEO Exact Software North America. Deze overname maakt het voor Exact mogelijk om onze aanwezigheid in de regios van Inspired Solutions te verbreden en het ondersteunt de groeiambities van Exact in Noord-Amerika.

Inspired Solutions heeft door de jaren heen een uitstekende relatie met Exact Software opgebouwd. Doordat de organisatie onderdeel wordt van Exact Software kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn, zei P.J. Bain, directeur van Inspired Solutions. Bain blijft verbonden aan de organisatie en wordt als General Manager verantwoordelijk voor de nieuwe regionale onderneming.

Door deze overname beschikt Exact over regionale kantoren in de voornaamste markten van de Verenigde Staten en twee voor de Canadese markt. Exact heeft in 2005 verschillende samenwerkingsverbanden gesloten met nieuwe partners met als doel nieuwe marktsegmenten aan te boren en uit te breiden naar belangrijke strategische regios. Deze regionale kantoren voorzien, samen met de meer dan tachtig partnerondernemingen, in de lokale verkoop, service en ondersteuning die eindgebruikers nodig hebben voor de succesvolle implementatie van Exact Software oplossingen.

Door de omvang van de Noord-Amerikaanse markt en de behoefte het gehele land te bedienen, wordt de vraag uit deze markt het beste bediend via verschillende sterke regionale kantoren en een distributiemodel. Exact Noord-Amerika verkoopt zowel via partners als via eigen regionale kantoren.

Over Inspired Solutions
Het in 1996 opgerichte Inspired Solutions is in het Zuidoosten van Noord-Amerika de leverancier van software, advies en ondersteuning, gericht op Exact Software. Inspired Solutions adviseert klanten over strategie, processen en technologie met als doel het optimaliseren van de bedrijfsprestaties. Inspired Solutions heeft ruim tweehonderd klanten verdeeld over zestien staten en acht landen. Voor meer informatie: http://www.inspiredsolutions.net

Over Exact Software
Exact is producent van software voor Logistiek, Human Resource Management (HRM), Customer Relationship Management (CRM,) e-business en Enterprise Resource Planning (ERP). Het bedrijf voert de productlijnen Exact Globe 2003 en Exact e-Synergy. Het bedrijf is sinds de oprichting in 1984 wereldwijd uitgegroeid tot een vooraanstaande onderneming op het gebied van zakelijke softwareoplossingen voor middelgrote organisaties. Exact-software is beschikbaar in 39 talen en wordt in 126 landen gebruikt. Het bedrijf heeft het hoofdkantoor in Delft en vestigingen in Europa, het Midden Oosten, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Afrika. De ontwikkeldivisie is gevestigd in Kuala Lumpur, Maleisië. Sinds 1999 zijn de aandelen van Exact Holding N.V. genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Meer over Exact Software:
Persberichten
Achtergrondinformatie
Beeldmateriaal
website: http://www.exact.nl

Rajesh Patel
Exact Holding N.V.
tel: 015 2515527
e-mail: maria.de.carvalho@exactsoftware.com

Edelman
Leoni Janssen of Diana Budding
Postbus 2021
2130 GE Hoofddorp
tel: 023-554 2030
e-mail: nl@edelman.com
website: http://www.Edelman.com/nl