Politie Gelderland-Midden

Harskamp - verkeersongeval (update)

Publicatiedatum: 15-12-2005 10:32:15

Bij het verkeersongeval op de Harderwijkerweg in Harskamp zijn donderdagochtend drie personen gewond geraakt. Het gaat om een 22-jarige man uit Harskamp, een 18-jarige man waarvan de woonplaats nog niet bekend is en een 24-jarige vrouw uit Heelsum. De slachtoffers zijn allen overgebracht naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede.

Omstreeks half acht reed een 22-jarige automobilist uit Wekerom van Harskamp richting Stroe. Op een gegeven moment wilde hij linksaf een inrit inrijden. Daarbij merkte hij een tegenligger, een 21-jarige man uit Kootwijkerbroek, niet op. Beide auto's botsten op elkaar. Een 24-jarige automobiliste uit Heelsum, die achter de Wekerommer had gereden, kon een aanrijding ook niet meer voorkomen en botste ook op de twee aangereden auto's. De slachtoffers uit Wekerom en uit Heelsum raakten in hun auto's bekneld en moesten door de hulpdiensten worden bevrijd. De Kootwijkerbroeker was met de schrik vrijgekomen; zijn passagier, het 18-jarige slachtoffer, is met verwondingen aan zijn borst en nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. De toedracht van het ongeval wordt nader onderzocht door de verkeersongevallendienst van de politie. In verband daarmee is de Harderwijkerweg gedeeltelijk afgesloten voor het doorgaande verkeer. Er is wel een omleiding ingesteld. De politie verwacht dat de wegafsluiting omstreeks kwart over elf wordt opgeheven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - Edenaar aangehouden na belediging agenten
Publicatiedatum: 15-12-2005 10:29:10

De Edese politie heeft donderdagmiddag op de Telefoonweg een 43-jarige man uit die stad aangehouden wegens belediging. Surveillerende agenten zagen de man vanuit een café op zijn motor stappen en wegrijden. Toen de agenten een controle wilden instellen begon de Edenaar de agenten ten overstaan van omstanders uit te schelden. De man werd daarop aangehouden. Na verhoor is de Edenaar weer vrijgelaten. Justitie legde hem een boete op van 240 euro. Niet betalen zal een gang naar de rechter tot gevolg hebben.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - beschonken Barnevelder (19) opgepakt
Publicatiedatum: 15-12-2005 10:28:45

Een negentienjarige man uit Barneveld is donderdagavond door de politie aangehouden wegens onder meer openbare dronkenschap. De Barnevelder liep tijdens het evenement `Candlelight by night' over de Langstraat met bier. De man was al eerder gewaarschuwd dat niet te doen. Toen hij voor de tweede keer met drank over straat liep en bovendien in kennelijke staat van dronkenschap bleek werd hij aangehouden. Tegen de Barnevelder is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---