Ingezonden persbericht


3FM en eBay.nl organiseren grote veiling voor kinderen in Congo

Unieke items van (inter)nationale sterren op het gebied van tv, radio, muziek en film onder de virtuele hamer

ter ondersteuning van 3FM Serious Request voor Congo

Amsterdam, 15 december 2005 - Op online handelsplaats eBay.nl vindt, in samenwerking met 3FM, een unieke veiling plaats voor de actie 3FM Serious Request voor Congo. Tijdens deze veiling worden persoonlijke items van (inter)nationale grootheden op het gebied van tv, radio, muziek en film te koop aangeboden. De opbrengst van de veiling is bestemd voor kinderen in Congo en zal door het Nederlandse Rode Kruis besteed worden aan medische voorzieningen en familiehereniging.

De actie loopt tot en met 24 december en alle items hebben een startprijs van 1 euro. Momenteel worden er 46 items aangeboden, waaronder:


· Een zwarte blouse, gedragen door Anouk in haar laatste videoclip;
· De mogelijk om je door Imca Marina te later trouwen in het Glazen huis;
· Een master class paparazzi fotografie van Joop van Tellingen;
· Een huiskamerconcert van Michiel Huisman;
· Een exclusief Di-Rect concert;

· Een door Katja Schuurman gesigneerd t-shirt;
· Een drumles van de drummer van Krezip;
· De 3FM schoonmaker die je huis voor de kerst onder handen neemt;
· Een make-over door Dyanne Beekman;

· Je eigen demo gedraaid op 3FM.

Van 19 tot en met 24 december zullen Giel Beelen, Gerard Ekdom en Wouter van der Goes zich opsluiten in het Glazen Huis op de Neude in Utrecht om zo nog meer geld in te zamelen voor Congo. Aan alle gasten die zij hier zullen ontvangen, wordt gevraagd een persoonlijk item te doneren die volgende week aan de veiling zal worden toegevoegd.

Iedereen die zelf ook spullen voor Congo wil verkopen, kan meedoen door een speciale code in de omschrijving van het te veilen artikel op te nemen. Meer informatie over de actie is te vinden op de homepage van eBay.nl en 3FM.

De veilingen zijn vanaf de homepage van eBay Nederland via een button te bereiken of direct via de volgende url: http://search.ebay.nl/_W0QQfcclZ1QQfclZ4QQfsooZ1QQfsopZ1QQsassZ3fmseriousrequest.

Iedereen die lid is van eBay kan meebieden.

Over eBay(r)

Met 168 miljoen leden is eBay wereldleider in online handel, waarbij het voor haar kenmerkende veilingprincipe voorop staat. eBay stelt gebruikers, zowel particulieren als bedrijven in staat om praktisch alles te verhandelen. Alle 33 internationale eBay-sites staan met elkaar in verbinding, waardoor wereldwijd iedereen kan participeren in lopende veilingen. Onlangs werden de resultaten van het derde kwartaal 2005 aangekondigd, die wederom gekenmerkt werden door een aanzienlijke groei. Sinds haar oprichting in 1995 is eBay winstgevend.

Over 3FM

3FM Serious Radio is de meest maatschappelijk betrokken popzender en besteedt veel aandacht aan onbekende muziek, Nederlandse popmuziek en festivals. Bij 3FM is muziek het doel en niet een middel. Ontelbaar veel bands en artiesten hebben hun eerste airplay gekregen op 3FM. Omdat niemand alleen maar nieuwe muziek wil horen 'verpakt' 3FM in herkenbare muziek: de 3FM hits.

3FM heeft een eigen DJ opleiding, een eigen nieuwsredactie en via de 3FM Requests hebben luisteraars veel invloed op de muziekkeuze.