Gemeente Den Helder

15-12-2005 Bewonersbijeenkomst Multifunctioneel Wijkcentrum (gebouw Corma) uitgesteld

De belofte om voor het einde van het jaar bij de bewoners met een voorstel voor de invulling van het Multifunctionele Wijkcentrum te komen, kunnen we helaas nog niet nakomen. Om te beginnen hebben de bestuurlijke omstandigheden de nodige vertraging opgeleverd. Maar ook inhoudelijk, bijvoorbeeld over het programma en het beheer, zijn er nieuwe inzichten die we moeten uitwerken.

Het gaat niet alleen maar om een ineenschuiven van de programmas van de huidige wijkcentra in Nieuw Den Helder. Door het gemeentebestuur is ook gevraagd te zorgen voor een meerwaarde die kan leiden tot een bredere inzet van het centrum. Voor alle bewonersgroepen uit de wijk. En al deze vragen hebben ook te maken met wie het gebouw gaat exploiteren en beheren.
Vast staat in ieder geval dat het gebouw in zijn huidige vorm niet volstaat en ook dat alle huidige activiteiten en programmas bij elkaar nog niet aansluiten bij de vraag in de wijk. De grote vraag: Wat dan wel? verdient een nadere bestudering. En daarvoor is al enige tijd geleden, ook in samenwerking met bewoners en organisaties, een inventarisatie gemaakt.

We zijn er nog niet uit
Kortom, we zijn er nog niet uit. En de bewoners verdienen een serie goede voorstellen waarbij ook nog eens iets te kiezen valt. Het is tenslotte hun centrum. Er wordt naar gestreefd om in de loop van de komende maanden een plan te hebben waarmee we de bewoners onder ogen willen komen. Zodat zij op de dan te houden bewonersbijeenkomst een nuttige en vruchtbare avond hebben. Waaruit een definitief plan gemaakt kan worden. Zodat de kansen die er nu liggen optimaal worden benut.