Eemland noord 10.30 uur

Utrecht 15-12-2005 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Politie lost inbraken op

(zie nieuwsberichten Eemland noord van 24-10-2005, 09.15 uur, verdachte poging inbraak woning aangehouden)

BAARN Het woninginbrakenteam van het district Eemland noord heeft met de aanhouding van 6 inwoners van Baarn, Muiden en Soest een reeks inbraken opgelost.

De aanleiding vormde de aanhouding van een 17-jarige jongen uit Baarn op zondagmorgen 23 oktober. Hij werd betrapt in de omgeving van de Geerenhof waar kort daarvoor een inbraakpoging in een woning en enkele schuren had plaatsgevonden.

Uit het onderzoek bleek dat in dezelfde nacht door meerdere verdachten was ingebroken, c.q. pogingen daartoe waren geweest, in een aantal schuren aan de Geerenhof en woningen aan de Van Wassenaerlaan en de Geerenhof.

Meerdere aanhoudingen volgden waarbij bleek dat de inbraken zich niet beperkten tot de nacht van 22 op 23 oktober. Ook vonden er inbraken plaats bij een sportvereniging aan de Geerenweg, op 24 september 2005, en een tweetal inbraken, c.q. een poging daartoe, in een woning op de Kievitstraat in februari en juni van 2005. De buit die bij de voltooide inbraken werd verkregen betrof fietsen en geld. Een deel daarvoor is teruggevonden. Een ander deel is gebruikt voor de aanschaf van luxe goederen.

De leeftijd van de aangehouden verdachten varieert van 14 tot 21 jaar Zij zijn inmiddels allen in vrijheid gesteld. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Zij zullen zich over enige maanden moeten verantwoorden bij de rechter.

Verkeerscontrole

BAARN- Op woensdag werd een grote verkeerscontrole gehouden op de Torenlaan en de Amsterdamseweg. In totaal werden 28 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. fietsen zonder verlichting, rijden met te groot vermogen op de bromfiets, rijden zonder gordel en het voeren van een onjuiste kentekenplaat.

Rijden onder invloed
SOEST- Op de Brikstraat werd woensdagavond een vrouw aangehouden omdat ze onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Omstreeks 20.50 uur zag een collega in privetijd een 41-jarige vrouw uit Amsterdam asociaal rijden en sprak haar hier op aan. De agent rook hierbij gelijk een alcohollucht en waarschuwde zijn collegas. De vrouw blies op het bureau 875 ug/l. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en zij kon tevens haar rijbewijs inleveren.