Politie Groningen

Persberichten donderdag 15 december 2005

provincie Groningen, 15-12-2005 -

Haren: mooie reddingsactie van bekneld kind
Een 4-jarige jongetje uit Glimmen is woensdagochtend vast komen te zitten in een boom aan de Beatrixlaan. Tijdens het speelkwartier van zijn school klom het jongetje op het schoolplein in een boom. Hij gleed uit en raakte met zijn rechterbeen tussen twee stammen bekneld. De schoolleiding probeerde de 4-jarige los te krijgen, maar lukte dit niet. Hierop werd de politie en de brandweer gewaarschuwd. Met behulp van een spreider werden beide stammen uit elkaar gedrukt. Het jongetje kon vervolgens uit zijn benarde positie worden bevrijd. Hij bleek ongedeerd te zijn.

Groningen: fietsers botsen
Een 46-jarige man uit Groningen is woensdagochtend op de kruising Verlengde Hereweg met de Rabenhauptstraat gewond geraakt bij een aanrijding. De Stadjer reed met zijn fiets op de Verlengde Hereweg. Op dat moment verleende een 48-jarige vrouw uit Groningen geen voorrang aan de man, waarna zij met elkaar botsten. Beide fietsers vielen hierdoor op de grond. De man raakte gewond aan zijn rechterarm. Hij moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De vrouw raakte niet gewond. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: snelheidscontrole bij wegwerkzaamheden
De politie heeft woensdag op één locatie een snelheidscontrole gehouden.
Laan 1940-1945: aantal geregistreerde voertuigen: onbekend, aantal overtredingen: 81 km/uur, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen: belediging na drugscontrole
De politie heeft woensdagmiddag in de Schoolstraat een 51-jarige man uit Groningen aangehouden voor belediging. De Stadjer werd gecontroleerd op het bezit van verdovende middelen. De man werd direct kwaad en beledigde een politieagente met scheldwoorden. Hij werd ingerekend en meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat hij geen drugs bij zich had. Wel maakt de politie proces-verbaal op voor belediging. Bij controle bleek dat de verdachte nog twee bekeuringen moest betalen. Daar kon hij niet aan voldoen, waarna de 51-jarige werd ingesloten.

Groningen: Stadjer na korte achtervolging aangehouden
De politie heeft woensdagavond in de Spaarnestraat een 50-jarige man uit Groningen aangehouden voor poging tot doodslag. Politieagenten controleerden de Stadjer in zijn auto op de Bornholmstraat. Bij navraag bleek dat het kenteken van de auto was geschorst en dat het voertuig ook niet gekeurd was. Op het moment dat de agenten de bestuurder hierover aanspraken, reed de man snel achteruit. Een politieagent werd ruim tien meter met de auto meegesleurd, maar kon hij uiteindelijk wegspringen. De automobilist reed vervolgens weg en kon na een korte achtervolging in een doodlopend stukje in de Spaarnestraat worden ingerekend. Tijdens de achtervolging beging de Stadjer diverse verkeersovertredingen. Hij werd ingesloten en zal vandaag worden gehoord.

Groningen: man en vrouw aangehouden na controle
Op de Jan Hissink Jansenstraat heeft de politie woensdagavond een 20-jarige vrouw en haar 31-jarige vriend, beiden uit Groningen, aangehouden. De politie wilde beiden in een personenauto controleren. De man, die de auto bestuurde, negeerde in eerste instantie het stopteken.In de J.H. Jansenstraat parkeerde hij uiteindelijk zijn auto in een parkeerhaven. Hierop konden de agenten het stel controleren. Bij navraag bleek dat de bestuurder zijn rijbewijs moest worden ingenomen. Daarnaast roken de dienders alcohol bij de bestuurder. Op dat moment raakte de vrouw buiten zinnen. Zij schold een politieagente uit, sloeg de agent in het gezicht en trapte de diender tegen een been. De vrouw werd met moeite onder controle gebracht, geboeid en ingerekend. De man werd voor een ademanalysetest meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat de 31-jarige 1,2 promille alcohol in het bloed had. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De vrouw zal vandaag worden gehoord.

Woltersum: hennepkwekerij opgerold
In een woning aan de Kollerijweg heeft de politie woensdag een hennepkwekerij ontmanteld. Na een melding werd door de politie onderzoek gedaan in de woning. Hierbij troffen agenten een kwekerij aan met de nodige professionele apparatuur. Ruim 300 planten werden verwijderd. Ook de technische apparatuur zoals schakelkasten, lampen, waterton en ventilatoren werd in beslag genomen en vernietigd. De 46-jarige bewoner is gehoord. Hij krijgt een proces verbaal.

Uithuizen: man verliest vingers
Een 19-jarige man uit t Zandt verloor woensdag op een
timmermanswerkplaats aan de Industrieweg vier vingers. De man werkzaam bij een cirkelzaag om kozijnen te zagen. Toen het slachtoffer een blok hout uit de machine wilde halen is hij vermoedelijk te dicht met zijn hand langs de zaag gekomen en in de messen van de zaag beland. Het slachtoffer werd met spoed naar een ziekenhuis in Groningen gebracht. De Arbeidsinspectie zal nader onderzoek doen.

Boerakker: man met auto tegen boom
Op de Bakkerom in Boerakker raakte woensdagnacht een 25-jarige inwoner van Lutjegast met zijn auto in de berm en tegen een boom. En kwam uiteindelijk via een aantal betonbakken in een sloot terecht. De auto raakte volledig vernield en lag in meerdere stukken langs de weg. De bestuurder raakte door de botsing gewond en moest in een ziekenhuis worden behandeld. De auto onderdelen werden weggesleept.

Veendam: bromfietser over de kop
Op de Tripscompagnie trof de politie woensdagmiddag een 59-jarige man uit Veendam aan die met zijn bromfiets over de kop was geslagen. De man had een forse hoofdwond opgelopen en moest naar een ziekenhuis in Stadskanaal gebracht worden. Daar bleek bovendien dat het ongeval mogelijk veroorzaakt was door alcohol gebruik van het slachtoffer. In het ziekenhuis werd een bloedtest afgenomen. Tegen de Veendammer wordt proces verbaal opgemaakt.