Provincie Limburg

50.000 euro voor de Stichting Bedrijventerreinmanagement Maastricht De Provincie Limburg draagt 50.000,-- bij in de kosten van inhuur van

een parkmanager door de Stichting Bedrijventerreinmanagement Maastricht voor de jaren 2006 en 2007. Op 30 augustus 2005 is de Stichting Bedrijventerreinmanagement Maastricht opgericht. Hierin participeren de ondernemersverenigingen van de Samenwerkende Industrieterreinen Maastricht (SIM) en vertegenwoordigers namens de overige co-financiers waaronder de Dienst Stadsbeheer en Facilitaire Zaken van de gemeente Maastricht. Gedeputeerde Economische Zaken Martin Eurlings feliciteert het Maastrichts bedrijfsleven en de gemeente met dit initiatief: Het verblijfs- en vestigingsklimaat op de bedrijventerreinen krijgt een impuls door kwalitatieve projecten en een goede samenwerking tussen de gemeente en de bedrijven.

De Stichting Bedrijventerreinmanagement Maastricht huurt een parkmanager in die op basis van een jaarlijks vast te stellen activiteitenplan projecten organiseert en uitvoert. De provinciale bijdrage stimuleert in de aanloopfase. Het doel is dat er in 2008 een structurele, zelfredzame organisatie voor parkmanagement voor alle Maastrichtse bedrijventerreinen staat.

De Provincie Limburg maakt werk van bedrijventerreinen. Parkmanagement is daar een belangrijk onderdeel van. Parkmanagement wil zeggen samen met ondernemers structureel werken aan een goede kwaliteit van de terreinen. Uitgangspunten voor de Provincie bij subsidieverlening zijn samenwerking en draagvlak van ondernemers en gemeenten, structurele financiering en durf en ambitie.
Verbetering van veiligheid, kwaliteit en imago is essentieel voor een hoogwaardig bedrijventerrein. Daarnaast levert samenwerking tussen bedrijven op het gebied van inkoop van energie of beveiliging, kostenvoordelen op voor ondernemers. Dat is de kracht van samenwerken aan een gezonde economie.

15-12-2005 10:07