Gemeente Sint-Oedenrode


OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 6 december 2005 PAGINA 1

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. Aanwezig:
Burgemeester P.M. Maas,
Wethouder van Rossum,
Wethouder Thijssen,
Wethouder Huijbregts, Gemeentesecretaris Compagne.

1. 1Best.secr Openbare- en niet openbare Besluitenlijst Goedkeuring Akkoord. B&W-vergadering
dd. 29 november 2005

2. 4BGR-SEC Subsidies bijzondere culturele evenementen Voorgesteld wordt: Punt 1,2,3 en 5
1. In te stemmen met het advies van de extrene commissie akkoord; "Bijzondere culturele evenementen". Punt 4 op andere wijze
2. Een subsidie te verlenen aan het Roois Kultuur Kontakt ad. honoreren.
1.701,-- t.b.v. Passiespel in april 2006.
3. Een subsidie te verlenen aan Smartlappenkoor "De Rooise Dommelklanken" ad. 500,-- t.b.v. een smartlappenfestival op 21 mei 2006.
4. Het subsidieverzoek van het Fiorettor-college t.b.v. een anti- dicriminatieproject niet te honoreren.
5. Een subsidie te verlenen aan Seniorenorkest Dommelvolk ad 500,-- t.b.v. muzikaal evenement op 3 en 4 juni 2006.


3. 4BGR-SEC Jaarmarkt en Kerstmarkt. Instemmen met: Akkoord Het aanwijzen van de gehele openbare weg als Jaarmarkt/ Kerstmarktterrein en de Jaarmarktcommissie toestemming geven om dit terrein te gebruiken en op basis van m² hiervoor een vergoeding te vragen.
4. 5BGR-WIZ Subsidievaststelling 2004 Stichting Dorpsraad Geadviseerd wordt kennis te nemen van de jaarrekening 2004 van de Akkoord Boskant. Stichting Dorpsraad Boskant.
5. 5BGR-WIZ Subsidievaststelling 2004 Stichting Dorpsraad Akkoord te gaan met de subsidievaststelling 2004 voor de Stichting Akkoord Nijnsel. Dorpsraad Nijnsel.
6. 5BGR-WIZ Jaarrekening 2004 BWI. Instemmen met financiële verantwoording subsidie 2004 BWI. Akkoord
7. 5BGR-WIZ Kwartaalrapportage 3e kwartaal 2005 uitvoering Kennisnemen van: Akkoord Wet Werk en Bijstand c.a.. Cijfers 3e kwartaal uitvoering WWB c.a. en bijbehorende toelichting.
8. 7GGB-BM Handhavingsbeleid vergunningvrije bouwwerken. 1. Bij 10% afwijken van maatvoering van vergunningvrije Bij 5% afwijken van bouwwerken geen gebruik maken van de bevoegdheid tot maatvoering van handhaving; vergunningvrije 2. t.a.v. de casus Leerlooierspad 7 afzien van voortzetten handhaving bouwwerken geen duivenhok en met toepassing van de vrijstellingsbevoegdheid gebruik maken van de bouwvergunning verlenen voor het prieel (legaliseren). bevoegdheid tot handhaving en bij 10% eerst voorleggen aan college. Leerlooierspad 7 niet handhavend optreden.
9. 9GGB-WG Bezwaar tegen bushaltes / garantie middelen. 1. In eerste instantie en op korte termijn bij nieuwe haltes nabij de Akkoord. Schout van Peellandlaan minimale voorzieningen plaatsen en de behoefte aan de haltes peilen; 2. Betrokkenen en raad informeren; 3. In BO GebiedsGerichte Aanpak verkeer een vervoer (GGA) middelen tot 105.000,-- garanderen.


10. wB&V Nieuw politiebestel. De gemeenteraad voorstellen: Akkoord

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 6 december 2005 PAGINA 2

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting.
1. kennis te nemen van bijgaande brief van de korpsbeheerder.
2. De gemeenteraad van Bergen informeren dat u kennis hebt genomen van de motie. Dat u het ens bent met de stekking van het standpunt maar dat dit regionaal al via het VNG wordt verwoord.


11. xCO Nieuwe beslissing bezwaar A.M.L. van Rooij Het bezwaarschrift onder verbetering van de grondslag van het Akkoord. (bewoning 't Achterom 5, Van den Biggelaar). bestreden besluit ongegrond verklaren.
12. 7GGB-BM Drank- en Horecavergunning RKSV Rhode. Drank- en Horecavergunning in principe onder voorwaarden verlenen. Gedeeltelijke vergunning verlenen.
13. 7GGB-BM Verzoek om binnen de gemeente Sint-Oedenrode Geen medewerking verlenen aan het verzoek op grond van strijdigheid Akkoord een speelautomatenhal te mogen vestigen en met het vastgestelde beleid/ het ontbreken van een verordening inzake exploiteren . het vestigen van speelautomatenhallen en strijdigheid met het ruimtelijke/ planologische beleid.
14. 8GGB-RO Toewijzing renteloze lening Wovesto. Aan Wovesto een renteloze lening toewijzen van 171.870,-- uit het Akkoord Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten ( SVN).
15. 8GGB-RO Herziening Bestemmingsplan Centrum. Binnen Centrumdoeleinden I beperking winkelruimte tot diepte Akkoord. hoofdbebeouwing laten vervallen.
16. 9GGB-WG Onttrekken gronden aan de openbaarheid in de Particulier eigendom, gelegen voor de woningen met huisnummers Akkoord Eerschotsestraat. 13,17,23,34,36,37,38,40,49,102 en 104 en nader aangeduid op de bijgevoegde tekeningen, onder de Eerschotsestraat aan de openbaarheid onttrekken.
17. 9GGB-WG Actualisatie groenbeheerplan 2005. Instemmen met het raadsvoorstel inzake Actualisatie Groenbeheerplan Raadsvoorstel 2005 met daarin voorstllen ten aanzien van privatiseren van rotondes, aanpassen met name de herinvoering van chemische onkruidbestrijding in het openbaar groen discussie over al of niet en het omvormen van enkele groeneenheden en waarmee, rekening herinvoering chemische houdend met enkele variabelen, structureel besparingen tussen onkruidbestrijding in 62.000,00 en 75.000,00 haalbaar. relatie met de mogelijke inzet van burgers, buurten etc.
18. 9GGB-WG Aan de raad gerichte brieven van bewoners 1. Brieven ter kennis brengen aan de raad. Akkoord. Koninginnelaan 25-35 (oneven nummers) en de 2. Raad voorstellen de afhandeling van de brieven in handen van het Stichting Toegankelijkheid. college te stellen.