Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Verkeerscontroles Bemmel, Gendt en Huissen

Publicatiedatum: 15-12-2005 11:36:52

Het regionale Verkeershandhavingsteam heeft woensdag in Bemmel, Gendt en Huissen verkeerscontroles uitgevoerd. Op de Van Elkweg in Bemmel is zowel met de lasergun als de radar de snelheid van 3.000 passanten gemeten. Zeven bestuurders hielden zich niet aan de maximum snelheid van 80 km/h. Ook zijn de inzittenden van 300 voertuigen gecontroleerd op het dragen van de gordel. Zes mensen kregen een bekeuring omdat ze hun autogordel niet droegen. Op de kruising met de Papenstraat is gecontroleerd op roodlichtnegatie. Eén van de 200 gecontroleerde voertuigen reed door rood.

Aan het begin van de avond is op de Langstraat in Gendt de snelheid van 200 passerende voertuigen gemeten. Alle bestuurders hielden zich aan de maximum snelheid van 80 km/h en droegen hun autogordel. Ook de 10 gecontroleerde bromfietsers droegen hun helm. Op de Karstraat in Huissen is zowel met de lasergun als de radar de snelheid van 1.500 passanten gecontroleerd. 29 Bestuurders reden harder dan de toegestane maximum snelheid van 80 km/h.

De combinatie te hard rijden en door rood rijden is erg gevaarlijk. Want als de ene bestuurder een rood verkeerslicht heeft, heeft de andere al groen. Even snel door rood rijden, gaat vaak gepaard met hoge snelheid en kan ernstige gevolgen hebben. Daarom controleert het Verkeershandhavingsteam op het rijden door rood.

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421

---

Gelderland-Midden