Ingezonden persbericht


Kerstman overhandigt eerste Nederlandse DomeinBon aan Marktplaats

Voor maar ¤ 14,95 kan vanaf nu een internet domeinnaam cadeau worden gedaan

Amsterdam, 15 december 2005 - De eerste Nederlandse DomeinBon is vandaag door de Kerstman overhandigd aan Oscar Diele, directeur van Marktplaats.nl. De DomeinBon is de eerste Nederlandse bon waarmee een internet domeinnaam aan iemand cadeau kan worden gegeven en is daarmee een unieke en eigentijdse manier om iemand te verrassen tijdens de Kerstdagen.

''Recent onderzoek van TNO/NIPO heeft uitgewezen dat internet inmiddels onmisbaar is geworden voor Nederlanders en dat Marktplaats.nl de beste internetsite van Nederland is. Dat is voor ons de reden geweest de eerste DomeinBon uit te reiken aan Oscar Diele, directeur van Marktplaats. Marktplaats is, net als de DomeinBon, door iedereen te gebruiken'', aldus Vincent Scheelings, directeur van de DomeinBon.

Een DomeinBon is zeer eenvoudig te bestellen via de site domeinbon.nl voor maar ¤14,95. Bovendien kan vanaf vandaag ook een DomeinBon via de site van Marktplaats worden gekocht.

Een groot voordeel van een eigen domeinnaam is dat de ontvanger een gemakkelijk te onthouden e-mailadres kan aanmaken zonder van internet provider te veranderen. Dit nieuwe e-mailadres is via de DomeinBon meteen actief. Bij toekomstige veranderingen is het dus niet nodig alle vrienden en bekenden een nieuw e-mailadres door te geven want het e-mailadres blijft hetzelfde.

''De DomeinBon is een zeer innovatief cadeau voor iedereen, jong en oud. Zowel de DomeinBon als Marktplaats.nl spelen in op de behoeften van internetgebruikers en maken allebei gebruik van gebruiksvriendelijke technologieën. We zijn dan ook zeer verheugd dat wij het eerste exemplaar in ontvangst mochten nemen'', aldus Oscar Diele, directeur van Marktplaats.

Na de bestelling van de DomeinBon via internet wordt vervolgens een papieren DomeinBon met unieke code naar de aanvrager verstuurd. Deze bon kan cadeau worden gedaan en de ontvanger kan vervolgens op de site controleren of de gewenste domeinnaam beschikbaar is en, met behulp van de code, die domeinnaam registeren. De gekozen domeinnaam kan diegene vervolgens een jaar lang gratis gebruiken voor e-mail, website, fotosite of weblog. Bovendien kan een onbeperkt aantal emailadressen en subdomeinen worden aangemaakt.

Over De DomeinBon
De DomeinBon is de eerste Nederlandse cadeaubon waarmee een internet domeinnaam cadeau kan worden gedaan. De DomeinBon is in 2005 ontwikkeld en te bestellen via domeinbon.nl. De DomeinBon is onderdeel van XIPS. Voor meer informatie kunt u kijken op www.domeinbon.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 B.V.
Liesbeth Kramer
Tel: 020-530 43 49
E-mail: liesbeth.kramer@text100.nl

Meerdere foto's van de overhandiging zijn te verkrijgen bij Liesbeth Kramer, Text 100, 020-5304349, liesbeth.kramer@text100.nl