Gemeente Tilburg

15-12-2005
Aantrekkelijkheid van Tradepark 58 zorgt voor goede toeloop van bedrijven
15 bedrijven beantwoorden aan criteria selectiecommissie

De belangstelling van bedrijven voor het nieuwe bedrijventerrein Tradepark 58, kortweg T58, is groot. Van de bedrijven die zich tot op heden hebben aangemeld voor vestiging op T58, zijn er inmiddels vijftien toegelaten.

Zij beantwoorden aan de hoofdcriteria: innovatief en kennisintensief. De bedrijven zijn beoordeeld door een selectiecommissie die door de gemeente Tilburg is aangetrokken om te bepalen of de aanmelders voldoen aan de vestigingscriteria voor T58.

T58 bestaat uit twee plandelen; Noord en Zuid. Op plandeel Zuid, gelegen tussen de Surfplas en de Rillaersebaan ten noorden van Goirle, zijn in totaal 28 kavels beschikbaar. Deze kavels worden nu uitgegeven. De bedrijven die toegelaten zijn, hebben zich ingeschreven voor Plandeel Zuid. Plandeel Noord wordt aan de noordzijde begrensd door de A58 en aan de zuidzijde door de Surfplas. Met de uitgifte van de kavels op dit deel van T58 is nog niet gestart. Desondanks hebben zich al veel belangstellenden voor dit plandeel gemeld.

Bedrijven kunnen zich blijven aanmelden voor vestiging op T58. Aanmeldingen worden getoetst in beoordelingsronden van de selectiecommissie. De selectiecommissie komt in principe één maal per kwartaal bij elkaar.

Opvallend is dat op T58 twee clusters van een bepaald type bedrijvigheid lijken te ontstaan. Van de bedrijven die zijn toegelaten is een deel actief in de medische en zorggerelateerde sector; een ander deel opereert in de vastgoed-, plan- en
projectontwikkelingsbranche. Het al of niet behoren tot een cluster is overigens geen vestigingsvoorwaarde.

Het bedrijventerrein ligt als zichtlocatie aan de A58 en onderscheidt zich van bestaande terreinen door het groene parkachtige karakter. De toekomstige bebouwing zal hierbij aansluiten. Ook aan de inrichting en het toekomstige onderhoud van de openbare ruimte wordt door de gemeente Tilburg veel aandacht besteed. Op de website www.T58.nl is meer informatie te vinden.