Gemeente Woerden

15 december 2005

Tweede fase werkzaamheden Wilhelminaweg Oranjestraat

Verkeerscentrumring
De tweede fase van de werkzaamheden is van start gegaan. Bij zoveel werkzaamheden in de Binnenstad is het goed de gevolgen voor het verkeer nog eens duidelijk aan te geven.


1^e fase
Oranjestraat tot aan de Kruittorenweg, inmiddels gereed


2^e fase
Wilhelminaweg: van de Kruittorenweg tot de Havenstraat, periode 26-11 tot 24-12-2005


3^e fase
Wilhelminaweg: van de Havenstraat tot aan de Wagenstraat, periode 16-1 tot 3-2-2006


4^e fase
Wilhelminaweg: van de Wagenstraat tot aan de aansluiting met de Prins Hendrikkade, periode 3-2 tot 15-4-2006. De data van de fasen kunnen uitlopen door onvoorziene (weers-)omstandigheden.

Aanpak
Elke fase start met de werkzaamheden aan de rijbaan. Zodra dit klaar is wordt dat wegvak rijgegeven. Pas daarna (vanaf de 3e fase) wordt de bestrating naast het wegvak aangepakt. Hierdoor kan de aansluiting met de zijstraten nog wel geblokkeerd zijn. Alleen bestemmingsverkeer kan gebruik maken van die gedeelten die al klaar zijn. Doorgaand verkeer wordt geadviseerd de omgeving van de Wilhelminaweg te mijden.

Afsluitingen
Gedurende de periode van de werkzaamheden is het betreffende weggedeelte afgesloten. Nadat door te veel sluipverkeer de situatie op de Nassaukade gevaarlijk werd, is ook deze weg vanaf de Oranjestraat in de richting van de Oostdam afgesloten. Deze maatregel geldt tot 3 februari 2006, de start van de 4e fase.

Vanaf de feestdagen tot en met 16 januari liggen de werkzaamheden stil. De Oranjestraat en Wilhelminaweg zijn dan toegankelijk voor verkeer. Wel rijdt het verkeer dan vanaf de Kruittorenweg tot aan de Havenstraat in één richting.

Eenrichtingsverkeer
Onderdeel van het verkeerscentrumplan is het instellen van eenrichtingsverkeer op de centrumring. Zodra een fase klaar is wordt dan ook onmiddellijk eenrichtingsverkeer ingesteld.

Situatie 2^e fase, 26-11 tot 24-12-2005
De Wilhelminaweg is van de Kruittorenweg tot aan de Havenstraat afgesloten. Ook zijn de aansluitingen vanaf de Julianastraat, de Molenstraat en de Prins Bernhardlaan geblokkeerd. Komend vanaf de Vosbrug zijn wel de gedempte Binnengracht en de Kruittorenweg bereikbaar. Komend vanaf het Kasteel zijn de Havenstraat, Wagenstraat, Prinses Beatrixstraat en de Prins Hendrikkade bereikbaar.

In deze fase kan het verkeer de Kruittorenweg verlaten via een half verharde weg richting de Vosbrug. Op 16 december zijn er asfaltwerkzaamheden. Op die dag zijn zowel de Kruittorenweg als de Gedempte Binnengracht afgesloten. Bestemmingsverkeer kan tijdens deze dag de wijk bereiken via de Haven, de Emmakade en de Nassaukade. Via de Nassaukade (richting Vosbrug) kan men de wijk weer verlaten.

Tot slot
Ook aan de Molenstraat kan gedurende deze periode gewerkt worden. Wanneer dit precies gebeurt, is nu nog niet bekend. Houdt u er rekening mee dat ook de Molenstraat over langere tijd niet toegankelijk kan zijn.

Meer informatie
Opzichter: Hr. D. Doorn, bereikbaar op werkdagen tussen 07.30 - 16.00 uur, afd. Nieuwe Werken, tel: 0348 434120.

Zie ook

- Plattegrond met rijroutes per fase
De Wilhelminaweg op de schop (klik om de foto te vergroten)